Özellikle Ayın hangi burçta Yeni ay ya da Dolunay döngüsü ile karşımıza çıktığı çok önemlidir. Bazı burçlar vardır ki, yemeyi çok sever ve iştahı her daim açıktır. Bu burçlar da yaşadığımız döngüler süresince yapacağımız diyet, başlayacağımız spor gibi eylemlerden istediğimiz sonucu alamayabiliriz. Örneğin; Ay İkizler burcunda iken başladığımız diyeti büyük olasılıkla yarım bırakırız. Bunun sebebi ise İkizler burcunun çabuk karar değiştirmesi gibi bir karaktere sahip olması ile bağlantılıdır. Yengeç, Balık ve Boğa burçları bu konuda en istikrarsız burçlardır. Bu burçlarda yaşanılan Ay döngülerinde keyfimiz ve konforumuz her şeyden önemlidir ve u yüzden sıkı bir diyeti bir anda bırakabiliriz.

Diyete başlamak için en uygun zaman dilimi Dolunay ve sonrasında ki 14 gündür. Dolunay zamanlarında biliyoruz ki, hayatımızda istemediğimiz birçok olaydan, kişiden ve olumsuzluklardan kurtulmak için niyet ederiz, çalışmalar yaparız. Kilo vermek için bu yüzden Dolunay döngüsü seçmemiz sağlıklı olacaktır. Bunun sebebi ise Dolunay, Ayın tam olduğu döngüdür ve Dolunaydan sonra Ay 14 günlük süre içinde de küçülür yani Dolunay zamanı başladığımız diyet te hırslı ve kararlı şekilde diyete devam edebiliriz. Bunu yaparken dikkat etmemiz gereken en önemli unsur, diyete başladığımız zamanda Retro hareketi yaşamıyor olmamızdır. Özellikle Merkür Retrosu döneminde başlamamak gerekmektedir.

Diyet ile ilgili verilen önerilere tabi ki uymak gerekir ancak doğum haritamızda doğduğumuzda 6. ve 1. evimizde hangi burcun olduğu ve gezegenlerin nasıl yerleştiği çok önemlidir. Haritada ki 6. ve 1. Ev genel sağlık sorunlarımız, bedenimiz, egzersiz, form da kalmak gibi konuları yönetmektedir.

HAVA GRUBUNDAN OLAN BURÇLARIN DİYET YÖNTEMLERİ;

İKİZLER

Sevgili İkizler; İkizler burcu Merkür gezegeni yönettiği için hareketli yapılarından dolayı çok kolay kilo problemi yaşamayan bir burçtur. Aşırı yağ yakarlar ve çabuk yağlanmazlar. Hızlı düşünüp, çabuk hareket ederler, hızlı karar değiştirirler ve bu yüzden diyet programına da pek bağlı kalamazlar. Genellikle yemek zamanlarını çabuk geçiştirirler, yemek yemeyi severler ancak yemek hazırlamaktan hoşlanmazlar ve bu yüzden hazır yemeğe yatkın bir burçtur. Diyete başlayan İkizler özellikle çiğneme konusunda özen göstermelidir. Aceleci tavırları, yemeği fazla çiğnemeden tüketmeye müsaittir ve bu da sindirim sorunlarına sebep olmaktadır. Protein yüklü olan Balık, süt ürünleri tüketmeli, vücuttaki mineral eksikliğine karşı da kereviz, fasulye, domates gibi sebzelere ağırlık vermelidir.

TERAZİ

Sevgili Teraziler; Terazi burcunu Venüs gezegeni yönettiği için yuvarlak hatlara sahip ve metabolizması da genelde yavaş çalışmaktadır. Kilo almaya müsait bir yapıda olduğu için bel bölgesinde rahatsızlıklar yaşamaları mümkündür. Bel bölgesi vücudun merkezi olduğundan dolayı, kilomuzu kontrol altında tutmaya özen göstermeliyiz. Duygusal bir yapıya sahip olan Teraziler, duygusal çöküntü yaşadıklarında kendi iç dünyalarına dönüş yaşarlar ve genellikle kendilerini yemeye verebilirler. Diyet döneminde de kendimizi mutsuz hissedebiliriz ve bunu dengelemek için az ve dengeli şekilde tatlı ve çikolata yiyebiliriz. Karbonhidratlı, şekerli yiyeceklerden genel olarak uzak durmalıyız. Diyet zamanında yeşil sebzeler, baklagiller, soğan ve sarımsak bizim vazgeçilmezimiz olmalıdır.

KOVA

Sevgili Kovalar; Hava grubunda en hızlı metabolizmaya sahip ve en hareketli burçtur ve yönetici gezegenleri Uranüs ve Satürn’dür. İlerleyen yaşlarda eğer kilosu varsa mutlaka verirler ve daha fit bir görünüme sahip olabilirler. Aşırı kilo alma gibi durumları pek fazla yaşanmaz ancak yemeklerde kullandığımız konusunda tuz konusunda aşırıya kaçabilir ve bu yüzden ödem ya da kilo alımı yaşanabilir. Tuz dan vazgeçemeyen Kovalar, deniz tuzu kullanmaya özen göstermelidir bu sayede vücuttaki ve dokulardaki suyun miktarını düzenlemiş olurlar. Tatlıya düşkün bir burçtur. Diyet döneminde salatalık, sarımsak, turp, ıspanak, lahana, mercimek, elma, şeftali, portakal, mandalina ve deniz ürünlerini tercih edebiliriz. Bunun yanı sıra damar tıkanıklığına karşı hazır yiyeceklerden ve yağlı besinlerden de uzak durmamız gerekmektedir.