Satürn gezegenin Retro su bu yıl içinde yaşanan en uzun Retro olacaktır. Satürn gerilemesi genel olarak diğer gezegenlerin bıraktığı etkileri bırakmaz ve herkes bu gerilemeden ufak tefek aksiliklerle sıyrılabilir. Daha dünyevi olayları anlatır ve kişisel olarak değil, tam tersine dünya işlerimizi yakından ilgilendirir. Hayata dair yapmamız, tamamlamamız gereken konuları evren bize sunar ve bu işleri, konuları tamamlamak için kolları sıvamaya başlarız. Olgunlaşmak, büyümek, emek vererek bazı şeylerin oluşumunu sağlayabiliriz.

2017 Yılında Oğlak burcuna geçiş yapmış olan Satürn gerilemesinde son iki yıldır aldığımız sorumluluklarımız, aile büyüklerimiz, geçmişte kalan konular, kurumsal konular, toplumsal düzeni iyi idare eden olayları temsil eden bu Retro da maddi olarak kaygılarımızı, korkularımızı önümüze çıkaracaktır ve bu korkularla yüzleşmeler yaşayabiliriz. Eksik yanlarımızı daha net görmeye başlayabiliriz ve iyileştirmek adına büyük ve kararlı adımlar atabiliriz. Satürn ve Jüpiter insanların ruh hali ile ilgili konularda çok büyük etkileri olmayan gezegenlerin gerileme süreçlerinde zorlanmalar yaşansa da doğru şekilde düzenlemeler, planlar, programlar yaparsak, herhangi bir zarar görmeden bu dönemi rahat şekilde atlatabiliriz.

Satürn Retrosu'nun Burçlar Üzerindeki Etkileri;

KOÇ

Sevgili Koçlar; yaşanacak Satürn gerilemesi süresinde aile bağlarımızda daha bağımlı bir ruh halinde olabiliriz. Eşimiz, anne, baba ve çocuklar ve onları ilgilendiren konularla meşgul olabiliriz. Finansal konularda herhangi bir sorun yaşanmayacaktır fakat daha temkinli davranmak zorundayız. Bunun nedeni ise bu süreçte Gökyüzü biraz karışık olacağı için elimizdeki parayı iyi yönetmek zorundayız. 2 Temmuz’a kadar olan süreçte geleceğe dair planlar yapabiliriz.

BOĞA

Sevgili Boğalar; bu zamana kadar organize edemediğimiz, ertelediğimiz bazı konuları artık toparlama zamanıdır. Bitmemiş işlerin tamamlanması gerekecektir. İş alanımızda uzun süredir üzerimizde hissettiğimiz rahatlık artık sona erecektir. Daha aktif ve üretken bir döneme gireceğiz. Yakın arkadaşlarımızla aramızdaki iletişimlere dikkat etmeliyiz. Bazı konulardan kaynaklı gerginlikler yaşanabilir.

İKİZLER

Sevgili İkizler, özellikle ikili ilişkilerimizde dikkatli olmamız gerekecek bir süreç olacaktır. Retro devam ettiği sürece ilişkimizde sorunlar olabilir. Yalnız olan İkizler bu dönemde yeni bir ilişkiye başlarsa, karşı tarafın bazı sorunları ile ilgilenmek zorunda kalabilirler. Var olan ilişkilerimizde de gerilemeler, verilen sözlerin ertelenmesi, iptal edilmesi gibi konular söz konusu olabilir. İşimizle ilgili konularda eksik kaldığımız konuları tamamlamak için çaba harcayabiliriz.

YENGEÇ

Sevgili Yengeçler; iş ve kariyer alanımızda bazı değişiklikler yapmak zorunda kalabiliriz. Bu yaşanacak mecburi değişimlerden dolayı biraz enerjimiz düşebilir fakat bu krizi iyi yönetirsek sonuç bizim için hayırlı olacaktır. İş arayanlar için de zorlu bir süreç olabilir. Finansal konularda borçlarımızı, alacak vereceklerimizi iyi yönetmemiz gerekmektedir. İstediğimiz gibi bir sonuç alamıyorsak, başka alternatifler bulmalıyız. Ortak yapılan işlerimizde de iletişimlerimiz, fikirlerimiz bizim için önemli bir kavram olacaktır.

ASLAN

Sevgili Aslanlar; en çok evimizle, çocuklarımızla, aile büyükleri ile daha sakin ve sabırlı olmamız gereken konularla meşgul olabiliriz. Herhangi bir alınması gereken kararlar varsa, bu süreci ne kadar geniş zamana yayarsak, bizim için o kadar iyidir. Parasal mevzularda birikimlerimizi iyi analiz etmeliyiz. Elimizdeki parayı nasıl değerlendirebiliriz konusunda akıllıca fikirler üretebiliriz. Aşk hayatımızda ise durağanlık söz konusu olabilir.

BAŞAK

Sevgili Başaklar; 2 Temmuz’a kadar Kova burcunda seyrine devam edecek olan Satürn gerilemesi boyunca özellikle yakınlarımız, eşlerimiz ve onlarla aramızdaki bazı sorunların giderilmesi gibi konular ön planda olacaktır. Yakınlarımızla geleceğe dair planlar yapıyorsak mutlaka 2 Temmuz sonrasına bırakmalıyız. Oğlak burcuna geçiş yaptıktan sonraki süreç bizim için daha hayırlıdır. Rejime ya da spora başlamak için uygun bir süreçtir.

TERAZİ

Sevgili Teraziler; geçmişte yaptığımız hatalar devamlı aklımıza gelebilir. Bu hataların bize neler kattığı ya da kaybetmemize sebep olduğu konusunda derin düşünceler içinde boğulabiliriz. Önemli olan hatalarımızı bilmek fakat hayatımızın tüm alanlarına hükmetmesine engel olmaktır. İkili ilişkiler, ailevi konular ve sosyal çevremiz bizim için zorlayıcı bir dönemden geçecektir. Söylemlerimize, tavırlarımıza çok dikkat etmeliyiz.

AKREP

Sevgili Akrepler; uzun süredir gizlenen bazı konular gün yüzüne çıkabilir. Bu durum özellikle aile içinde olabilir. Çalışma hayatımızda yoğun bir süreç bizi beklemektedir. Eksiklerimizi tamamlayıp, farklı konulara uyum sağlayabiliriz. Mesleğimizde daha iyi bir konuma gelebilmek için eğitimler, kurslar araştırabiliriz. Anlaşmalar, sözleşmeler konusunda atılan adımlarda temkinli davranmalıyız. Uzman kişilerden fikir almak bize fayda sağlayabilir.

YAY

Sevgili Yaylar; kendimizle ilgili bazı kararlar almak isteği içinde olabiliriz ancak bu kararları almadan önce mevcut durumumuzun buna uygun olup olmadığı konusunda iyice düşünüp hareket etmeliyiz. Bir anlık verilen kararlar karşısında ilerleyen günlerde ciddi şekilde zorlanmalarla karşılaşabiliriz. Aşk hayatımızda de aynı hatayı yapmamız muhtemeldir. İlişkimizi başka bir boyuta taşımak için acele alınan kararlar sonucunda gerginlikler söz konusu olabilir.

OĞLAK

Sevgili Oğlaklar; 2 Temmuz itibariyle bizim burcumuzda gerilemesine devam edecek olan Satürn Retro su boyunca hayatımızın farklı alanları ile ilgili farkındalıklar yaşayabiliriz. Şimdiye kadar düşündüğümüz ve doğru olduğuna inandığımız kararlarımızın değişmesinde ise etrafımızdaki kişilerin büyük etkisi olacaktır. Onlar için destekte bulunmak adına kendi kaderimizi değiştirmeyi göze almak bizi zaman zaman zorlasa da sonuç bizim hayrımıza olacaktır.

KOVA

Sevgili Kovalar; Satürn gerilemesine bizim burcumuzda 2 Temmuz’a kadar devam edecektir. Daha sonra Oğlak burcuna geçiş yapacaktır ancak bizler 2 Temmuz’a kadar hayatımızı ilgilendiren önemli konularla ilgili kararlar almamaya özen göstermeliyiz. Bu süreç bizim için çok önemlidir. Özellikle parasal ve kariyer alanlarımızda daha temkinli olmalıyız. Yalnız olan Kovalar yeni bir ilişki isteyebilirler fakat istediğimiz gibi birini bulmak çok kolay olmayacaktır.

BALIK

Sevgili Balıklar; yapmakta zorlanacağımız, çok emek harcayacağımız işlerimizi bir süreliğine ertelemek bizim için daha hayırlı olacaktır. Satürn gerilemesi boyunca yani 1 Ekim’e kadar özellikle finansal konularda riske girmemeye özen göstermeliyiz. İş ve kariyer alanımızda da farklılıklar gündemde olabilir. İş değişikliğinden ziyade, iş dahilinde konum değişikliği ya da görevimizle ilgili değişimler söz konusu olabilir.

Satürn Retrosu ile ilgili detaylı bilgi almak ve hayatınız üzerindeki etkilerini öğrenmek için uzmanlarımıza danışabilirsiniz.