Bu üç aylık süre içinde yapılan birçok girişime yenileri eklenecek ve içimizde “şu evin dekorasyonunu değiştireyim” den tutun “düşündüğüm filanca şirketi açıyorum” cümlesine kadar pek çok yenilik ile karşılaşacağız. Bu dönemin hâkim enerjisi ateş olsa da hava enerjisi çok güçlü. Olabildiği kadar niyet edelim bu dönem içinde. Mahkemeler, yeni iş girişimleri, yeni ev alımları, değişimler, evlilik gibi konular üzerinde hava elementinin yenilenme enerjisinin hâkim olacağını bilerek doğrudan “çok para istiyorum” diyebilelim mesela.

Sekizinci evre, 22 Haziran – 22 Temmuz

Bu dönemin aktif enerjisi su ama bir o kadar da ateş hâkim üzerinde. Dolayısıyla bu dönem içinde hızlı radikal kararlar alabiliriz ama bu kararların sonu gelmeyebilir. Yani bir ay sonra gerçekleşecek olan büyük hava etkisinden hemen önce birçok fikir üretebilir, bol bol konuşmalar, fikirlerin paylaşıldığı sohbetler yapabilir ama bu sözler şimdilik masada kalabilir. Bu dönemin mottosu “hadi yapalım değil, yapmak için ne yapmalıyım”. Yani, hadi diye girişilen her konu yarım kalabilir, ama üzerinde biraz ayrıntılı düşünülen her hayal ya da girişim evren tarafından bir sonraki ay onaydan geçecek ve doğrudan yollarınız bu hayalleri gerçekleştirebilmek üzere birbirinin yanı sıra dizilecek. Bu dönem özellikle su grupları ve ateş grupları için oldukça aktif geçiyor. Üzerinizde olan bu “hadi” enerjisini kontrollü kullanırsanız, Eylül sonuna kadar değmeyin keyfinize… Toprak ve hava grupları için ise dokuzuncu evre çok önemli.

Dokuzuncu evre, 23 Temmuz- 22 Ağustos

İşte sizin için yüksek bir tamamlanmışlık ve başarmış olmanın hazzını yaşama ayı geldi… ister ateş ister hava grubu olun, bu ay her grup için sırtını yaslayıp başarılar ile övünme ayı olacak. En çok hava ve toprak üzerinde köklü değişimler olacak olsa da ateş ve su grupları da bir önceki ayda ektiklerini biçecekler. Bu ay aslında 2019 içindeki en önemli ve en belirgin özellikleri olan ay. Mottosu “Bravo bana” … Asında tam da aslan ve terazi burçlarının söylediği cümledir bu. Bu dönem içinde terazi ve aslan burçları en çok olmak üzere, her burcun üzerinde aynı etki söz konusu olacak.  Bu dönem içinde bu noktaya ne kadar da hızlı geldiğinize şaşırabilir, bir anda karar verdiğiniz şeyin hemen sonucunu nasıl almaya başladığınıza hayretle izleyebilirsiniz. Bu başarıyı muhafaza etmeniz gerektiğini, çabaların daha da hızlanması gerekeceği günlerin de geleceğini hatırlatmak isterim. Rehavet yok, ama biraz da tadını çıkartabilirsiniz…

 

Onuncu evre, 23 Ağustos- 22 Eylül

Bu dönemin mottosu tam olarak “ben yaptım, istersem daha iyisini de yaparım” Şimdi ilk bakışta gayet güzel gibi görünse de aman diyorum bu dönemin ego savaşlarına dikkat edelim. Daha iyisini elbette yapabilirsiniz ancak kökleri olmadan ve sadece bir önceki başarınıza güvenerek düşünmeden atılmış her adım sizi normale olması gerektiğinden daha çok demoralize edecektir. O nedenle şimdilik bu dönem içinde fazlaca böbürlenmemeye özen gösterelim ve hali hazırda kazandıklarımızı muhafaza etmenin yollarını arayalım. Çünkü her ne kadar bir sonraki üç ay keyifli başlıyor olsa da büyük sorumluluk alma ve güçlü kalma dönemi çok yakın.  Diyelim ki bir iş kurdunuz ve bir anda kazancınız iyileşmeye başladı. İşte tam da bu dönem içinde nasılsa kazancım iyi gidiyor haydi bir de şu filanca iş koluna gireyim demeyin aman… Ya da ilişki çok harika gidiyor iyi ki bu kararı vermişim, haydi şimdi evlilik düşünelim demeyelim. Bir ay daha verin bu yeni arzunuz için kendinize. Bu ay içinde daha hızlı koşup rakip ile arayı daha çok açmak değil, aradaki mesafeyi korumak gerekiyor çünkü.

Biliyorum, çok yorucu ve bir o kadar da değişimlerle dolu bir yıl bu 2019... Ama unutmayın, ne demiştik ilk başta, 2019 cömert bir yıl olacak ve olmakta. Bu cömertliğe karşı kanaatkâr durmak onu bize daha da cömert kılacaktır.

Enerji akışlarınızın bol ve kesintisiz olmasını diliyorum, Sevgiyle ve Işık’ la kalın diliyorum.