İster hava elementine bağlı olun ister ateş elementine, çantanızı, kartınızı, şemsiyenizi unutmaya başlayabilir, her zaman otomatik olarak yapmaya alışık olduğunuz konularda aklınızı karışmış hissedebilirsiniz. Bu şimdilik oldukça normal. 22 Aralık tarihinde yıldızların değişimi ile yeni yıl enerjisine gireceğiz.

Yeni yıl doğrudan sıfır rakamının yenileyici ve biraz da zorlayıcı etkisi ile başlıyor. Tarot kartlar ile ilgili olan yazımı okuyanlar hatırlayacaktır. Bir ruhsal eğitim sistemi olan tarot dizilimi sıfır (0)yani Joker ile başlar. İşte aslında biz de tam olarak bu kart ile aynı noktada bulacağız kendimizi. Yeni kararlar, başlangıçlar, bitişler bekliyor bizi 2020 yılı içinde. Özellikle kariyer konusunda her bir element pozitif etki alacak ki bu da sıfırın (0) en keyifli yanı. 2020 yılı iki majör elementin çarpıştığı ve içsel dalgalanmaların bol bol yaşanacak olduğu bir dönem olacak.

BİRİNCİ EVRE 22 ARALIK-20 OCAK

Bu dönem içinde aktif olan iki büyük element toprak ve ateş. Bu dönemin mottosu ‘hadi daha ne kadar bekleyeceğiz ki?’. Kendinizi sıklıkla bu cümleyi söylerken bulabilirsiniz. Çünkü üzerinizde, kök salmanın temsilcisi toprak ve ani kararlarla birden harekete geçebilen ateş elementinin yoğun etkisi olacak. Bir yanınız oturup sakince düşünmek isterken diğer yanınız size sürekli hadi diyebilir. Bu aşamada toprak ve ateş grubu kişilerin bu dönemi daha sakin atlatacak olduklarını söyleyebilirim. Nitekim onlar bu dengesizliği hava ve su gruplarına nazaran daha az hissedecekler. Bu dönem isteklerinizin planlarını yapmanız en uygunu olacaktır. Harekete geçmek için belki biraz beklemeniz gerekebilir. Taşınma, evlenme kararı, ayrılma ya da çocuk sahibi olma kararı gibi hayatınızın köklerini etkileyecek kararları almak için kesinlikle 20 Ocak tarihinin geçmesini bekleyin derim ben.                  

İKİNCİ EVRE 21 OCAK- 20 ŞUBAT

Hava ve toprağın muhteşem birlikteliğine şahit olacağız bu dönem içinde. Bir ay önce sizi düşünmeye ve plan yapmaya sevk eden enerjinizin devam edecek olduğunu ama artık dengesizlik hissetmeyecek olduğunuzu söyleyebilirim. Elbette ki kişisel element dengenizi sağlamanız çok önemli ama bu dönem ki sevgililer gününü de kapsıyor, (tüm burçlar adına) içsel olarak kendinizi güvende ve daha güçlü hissedeceksiniz. Bu dönemin mottosu ‘şimdi ilk adımı atıyorum, sonrasına sonra bakarız’. Bu dönem özellikle hava grupları için çok keyifli görünüyor. Toprak grupları çok sarsılmayacaklar fakat bu dönem dikkat etmesi gereken element ateş. Ateş elementinin hâkimiyeti altındaysanız bu dönem içinde biraz demoralize hissedebilir, sevginizin karşılığını alamıyormuş gibi, emekleriniz boşa gidiyormuş gibi hissedebilirsiniz. Telaşa kapılmak için çok erken. Bu yıl ateş grupları için birçok sürpriz var. O nedenle ilk düşüşte hemen kendinizi salmayın derim ben. Kişisel ve ruhsal gelişimin doruklarını yaşayacak olan su grubu burçları ise bu dönem içinde yeterli enerjiyi toplayabilirler. Toprağın yeşermesi ve yeni ürünler verebilmesi için havaya ihtiyacı vardır. İşte tam da bu noktada içinizdeki kök salmayı isteyen, taşınmayı isteyen, evlenmeyi isteyen ya da yeni bir iş kurmayı isteyen toprak elementiniz, tüm bunları yapabilme gücüne sahip olan hava elementiniz tarafından beslenecek. Bu da karar almak ve ilk adımı atmak için uygun bir zaman demek.

ÜÇÜNCÜ EVRE 21 ŞUBAT – 20 MART

Yılın en yaratıcı ve en coşkulu dönemi bence. Su ve hava elementlerinin birliktelikleri içinizde tsunami de yaratabilir, tertemiz berrak nehirler de akıtabilir. O nedenle bu dönemin heyecanlı ve coşkulu enerjisine biraz temkinli yaklaşmakta fayda var. Her ne kadar bir hava kişisi olarak kendi adıma bu coşkulu durumları çok seviyorsam da her zaman sakinliği hedeflerim. Çünkü bu dönemin mottosu ‘HAYDİ…’. Çok keskin ve net bir emir enerjisi ile geliyor. Bu durum başlangıçlarınızı olumlu etkileyecek evet ama bir anda gereğinden fazla karar almanız bir sonraki enerji akışları içinde bocalamanıza neden olabilir. O nedenle her burç için biraz sakinlik öneriyorum. Nasıl olsa bu dönemin enerjisinden yararlanacaksınız ancak dozunda almakta yarar var. Örneğin, hava ve su elementine bağlı olan burçlar bu dönem içinde kendilerini bulmaya başlayabilirler, bir anda iki ya da üç adım öne atlayabilir, yaptıkları işte ya da okulda aşırı başarılı bir resim çizebilirler.  Bu elbette ki pozitif bir durum fakat başarının rehavetine düşmek gibi bir riskleri de var. Toprak grupları bu dönem içinde yeşermek için gerekli olan suyu da alacakları için değmeyin onların keyfine. Sadece para konusunda toprakların dikkatli olmasını öneriyorum. Bu dönemde ev satın alabilirsiniz ama bir de araba için kredi çekeyim demeyin. Ateş gruplarının küçük çaplı sınavları maalesef hala devam ediyor bu dönemde. Fakat çok daha rahatlamış olacaklar. Biraz yapılan hatalarla yüzleşmeler yaşanabilir, hava grubu kişilerle olan iletişimlerini yoğunlaştırma ihtiyacı duyabilirler. Fakat aman demoralize olmak yok, çünkü dördüncü evre tam da sizin saltanatınızın başlayacak olduğu evre olacak.

Şimdilik ilk üç ay… Bu dönem içinde elementsel iç dengenizi sabit tutmayı ne olur unutmayın. Aşırı tutkuyu gelecek planları ile, aşırı planlı olma halini biraz yaratıcılıkla, aşırı hayalperestliği biraz sabitlikle ve aşırı duygusallığı biraz tutku ile dengeliyoruz.

Sevgi ve Işık’la kalın.