Ancak bu dönemde öğrendiklerimiz ve deneyimlerimiz bizler için bir sonraki adım ve kararlarımızda birer kilit taşı görevi görecek.

Hayatlarımızda bu denli önemli deneyimleri her zaman edinemiyoruz, genelde uzun vadede Evren’in öğrettiklerini anlamaya çalışıyor oluyoruz ancak bu dönem tam tersi. Birçok bilgi doğrudan kısa sürede elimize geliyor. Bu hem bizleri şaşkınlığa ve paniğe itiyor hem de aslında farkında olmadan farkındalığımızı bir hayli ilerletip geliştiriyor. Bu nedenle, mevcut sıkıntılı durum içinde elbette ki olumsuzlukları görmezden gelmeden ama onları da büyük resmin bir parçası olarak kabul ederek ilerlememiz gerekiyor. Örneğin, rengârenk bir resme çok yakından ve sabit tek bir noktasına bakarsak sadece tek renk büyük bir boşluk görürüz. Fakat bir iki adım uzaklaşıp tüm resmi görmeye başlarsak aslında o tek renk boşluğun dünya tatlısı bir kedinin ya da köpeğin ya da bir kuşun göz bebeği olduğunu fark ederiz. İşte tam da bu noktada, sizden sıkıntılara karşı temkinli olmanızı ve bir adım geriye çıkıp bu dönemin aslında size neler kazandırdığını görmeye çalışmanızı istiyorum. Her zaman kazançlar kayıplardan daha fazladır. Evren’in kuralı böyle. 

ONUNCU EVRE 22 EYLÜL- 21 EKİM

Eylül ayı’nın son haftası ile zaten geçen ay içinde de aktif olmuş olan hava elementinin daha da etkili olduğu bir döneme giriyoruz. Bu dönem doğrudan hayallerimiz ile ilişkili. Geçen ay içinde birçok konuda hayal kurmuş olabilir ve fakat bunları gerçekleştirme fırsatı bulamamış olabilirsiniz. Aslında enerjiler doğrudan kurulan hayallerin gerçekleşmesi üzerinde oldukça yoğun olarak görünüyor ancak elbette ki kişisel imkanlarınızın dışında gelişen birçok zorluk hareket alanınızı daraltmış olabilir ve bu nedenle de gerçekleştirme konusunda gecikmeler yaşamış olabilirsiniz. İşte şimdi artık eylül ayının son haftası itibarı ile daha net hareketler ile karşı karşıya kalacağız hep beraber. En çok hava grubu ve havayı içinde barındıran su grubu kişilerin olumlu olarak etkileneceği bu dönem elbette ki ateş ve torak gruplarına da güzel meyveler sunacak. Öncelikle bir süredir planladığınız ancak bir türlü yapmaya imkân bulamadıklarınız ile ilgili yeni düzenlemelere girmeniz mümkün. Örneğin, yapmayı planladığınız tatilin lokasyonunu biraz değiştirebilirsiniz ya da bir ilişkiye dönüşeceğini umduğunuz bir arkadaşlığınızı kısa bir süre daha aynı formda tutmak isteyebilirsiniz. Bu durumu gecikme ya da köklü değişim olarak düşünmeyelim lütfen sadece isteklerimize giden yollarda küçük yan yolların da olduğunu fark edeceğiz demek doğru olacaktır. Özellikle hava grubu kişiler için küçük bir uyarım olacak. Zaman zaman hayal kırıklığı yaşamak konusunda herkesten önce davrandıklarını söylemeye gerek yok ve elbette ki bazen işlerin yordamı değiştiğinde sanki hiç olmayacakmış gibi hissedebildiklerini de biliyoruz. İşte bu hafif anksiyetik durum konusunda aman dikkat diyorum çünkü giden yol değişebilir fakat menzil aynı kalacaktır. Bu konuda içiniz rahat bir şekilde yeniliğe daha açık olmanız gerekiyor. Su grupları daha çok her türlü farklılığı kolayca tolare edecek ve uyum sağlayacak orada sıkıntımız yok. Toprak ve ateş grupları ise bu yeni düzen ya da yeniden düzenleme aşamasında çok büyük farklılıklar yaşamayacakları için onlara uyarı gelmiyor. Bu dönem daha çok ‘hazırım ve uyum içindeyim’ cümlesini sık sık tekrarlamamız gerekiyor. Evrenin yöntemi değişebilir ancak amacı değişmez. Nitekim 13 Ekim itibarı ile aktif element toprak olarak değişeceği için derin bir rahatlık yaşanacak olarak görünüyor. Verilmiş kararların doruluğu ya da uygunluğu, yeni planların uygunluğu ya da planların ayrıntıları konusunda tam bir fikir birliğine, tam bir karar verme noktasına geleceğiz. Özellikle hava grubu için bu gerçek bir rahatlık olacak.

ONBİRİNCİ EVRE 22 EKİM- 22 KASIM

Bu bir aylık süreç ise 1 Kasım’a kadar yoğun bir su elementi etkisi altında olacak olarak görünüyor ancak 1 Kasım – 22 Kasım arasında yine hava elementi aktif olacak. Bu su ve hava hareketinin özellikle ateş grubu üzerinde yoğun bir etkisi olacak. Ateş grubu kişilerin başarılı olmak ya da kendisini ispat etmek konusunda yeni birçok imkân yakalayacak olduğunu söyleyebiliriz. Bu yeni bir iş imkânı, terfi ya da ailenizin o hep beklediği evliliğe giden harika ilişki olarak çıkabilir karşınıza ancak her ne olursa olsun gayet olumlu olacak olarak görünüyor. Ateş elementinin bu denli olumlu etkilenmesi hareketi, toprak elementinin de kendi yolunu bulmasına yardımcı olacak. Yani aynı dönem içinde toprak grubu kişilerin hayatlarına dair yeni yollara girmeleri, evlilik kararı, iş kurma kararı gibi köklü kararları rahatlıkla alabilmeleri söz konusu olacak. Hava ve su elementlerine ait kişiler ise ekim ayı sonundaki o yeniliklere daha uyumlu hareket etmeye başlayacaklar. Bu dönemin mottosu ‘hareket yorucu değil, heyecan vericidir’ cümlesi. Çünkü öyle görünüyor ki ekim sonundan itibaren bu dönem boyunca her birimiz gayet hareketli bir dinamik içine gireceğiz.

ON İKİNCİ EVRE 23 KASIM-24 ARALIK

Yeni yıldan hemen önce bitecek olan bu dönem özellikle toprak grubunun zaferleriyle dolu. Şayet bir patronunuz var ve o da toprak grubu ise bilin ki bu dönem içinde kazancınızda artma yaşanabilir, ödenmesi gecikmiş olan maaş farkları, ikramiyeler ya da primler tıkır tıkır yatmaya başlayabilir. Toprak grubunun bu haklı ve yoğun yükselişi her grup için olumlu etki yaratacak çünkü toprak grubu inşaları yeni imkanları, yeni yolları herkesten daha kolay hayatına adapte edip yoluna devam ettiği için beraberinde de birçok kişiye yardım sağlayacak. Bu dönem içinde toprak elementinin hareketinden en olumlu etkilenecek olan grup su ve ateş grupları. Bu dönem doğrudan kök salmak ile ilişkili. Hem su hem de ateş grubu geçtiğimiz yıl boyunca sürekli sarsıldıkları için, bu kök salma hareketi onlara ilaç gibi gelecek. Bu dönem ateş grupları için özellikle evlilik ya da çocuk planı yapmak adına oldukça olumlu bir dönem olarak görünüyor. Aynı şekilde hava grupları için de aile kavramı, evlilik, aile içindeki ilişkiler gibi alanlarda şifalanma yaşanacağı için bu dönem özellikle hava ve ateş gruplarında gelecek adına yeni kararlar alınabilir diyebilirim. Aslında genel anlamda senenin son dört ayı içinde karar alma ve bu kararları uygulamaya sokma konularında birçok aktif enerji altına girdik ve gireceğiz. Ancak özellikle bu on ikinci evre çok net aile kararları üzerine kurulu. Kış olması dolaysıyla evliliği gerçekleştirmek istemeyebilirsiniz elbette ama bilin ki teklifler ya da bu konu için para biriktirme hareketi bu ay başlıyor. Müjdemi vereyim J

Yılın son haftasını da içine olan ve 12 Ocak tarihine kadar aktif etkili olacak olan element ise ateş elementi. Kısa bir dönem olduğu için bir evre olarak değerlendirilemeyebilir ancak bu tarih aralığı içinde aşk enerjisinin ve şans enerjisinin yükseldiğini okuyabiliriz. Bu dönem belli ki 2021 yılının numerolojisine bağlı olarak gelişen şans ve tamamlanmışlık hislerine hizmet edecek. Yeni yılın numerolojisi sizin de görebildiğiniz gibi, 3. 3 sayısı hem kutsal hem aktif hem de olumlu bir enerji taşıyor. 2020 biraz sıkıntılı geçiyor olabilir, aydınlıktan hemen öncedir en karanlık an. 2021 ise kutsiyeti ile geliyor. Bu noktada numerolojiyi de içeren 2021 hakkında okuduklarımı yine paylaşacağım.

Şimdilik önümüzdeki Eylül ayını sağlıklı geçirmeye bakalım ve Işık’la kalalım.