İçimizdeki evren parçasına, yüksek benliğe, var oluşumuza, kısacası bizi biz yapan en önemli parçamız olan ruhumuza kulak vermemiz gereken ve inanmamız gereken bir dönem başlıyor. Geçen aylara nazaran daha manevi bir üç ay bekliyor bizi.

Evren içimizdeki gücün farkına varmamız için bizi desteklemeye başlayacak bu ay sonu itibarı ile ki bu da hepimizin hayatında köklü birçok yeniliğin, değişimin, tamamlanmanın, farkındalığın oluşması anlamına geliyor. Evren’ in enerji dengesi ve Dünya’nın elementsel hareketliliği çok aydınlık ama bir o kadar da çetrefilli bir yol çizecek. İç hesaplaşmalar olabilir, ‘ben şimdi burada ne yapıyorum ne alakası var’ diye başlayan cümleler kurulabilir, ‘yeter artık beklediğim işte doğru zaman geldi’ de denebilir. Bu nedenle bu dönem içinde, belki biraz dikkatli olmamız, iç sesimize, ruhumuza daha çok söz hakkı vermemiz, onu daha çok dinlememiz gerekiyor.

 

YEDİNCİ EVRE 22 HAZİRAN- 24 TEMMUZ

Öncelikle bu dönem su ve hava elementlerinin bir arada gürül gürül akacağı bir dönem. Bir nehir düşünün, su elementsel olarak havayı içinde bulundurmak zorundadır, ancak hava ile temizlenir, şifalanır ve içinde canlıları barındırmaya başlar. İşte bu nehrin hızla aktığını ve bir yandan da yüksek bir rüzgârın ona eşlik ettiğini hayal edin… Nehrin taşlara vuruşunu, yer yer içindeki dalgaların yükselişini düşünün ve bu görüntünü size nasıl bir his verdiğini… Coşku? Korku? Heyecan? Huzur? Merak? İşte tüm bu enerjiler bu nehir ile birlikte hayatlarımıza akacak bu ay. Hâkim elementinin su olması tüm su gruplarını doğrudan etkileyecek ancak hava grupları da biraz nasiplenecek diyebilirim. Tek tek bakacak olursak, bu dönem nehir böyle hızlı akarken altındaki toprağı biraz hareketlendirebilir. Bu dönem toprak grubu kişilerin bir ay önceki aldıkları kararlarda sabit kalmaları, ani yeni kararlar vermeden önce haziran ayının tamamlanmasını beklemeleri gerekiyor. Bu ay toprak grubu için biraz maddi olarak durgun ama temelde köklerinin sağlam olması sayesinde de çok zarar almadan geçecek. Ateş grupları için de durum biraz ürkütücü olabilir. Bu dönem ateş grupları daha çok harekete geçmeye aşırı bir istek duyabilir ama aynı zamanda da tamamen hareketsiz kalmaya eğilimli olabilirler. ‘Tamam, yapacağım ama yarın yaparım’ cümlesini sıklıkla söyleyebilir ateş grupları ki bu konuda da haklılar. Böylesi bir nehir size doğru akarken yanmanız, ateşinizi yükseltip mutlu hissetmeniz çok zor. O nedenle şimdilik yani bu ay içinde toprak ile birlikte dinlenmeye, yeni planlar yapmaya odaklanın.  Gelelim su ve hava gruplarına. Su hükmedecek bu ay. Onun dediği olacak, her şey ona dönecek. Su grubu kişiler Karma’nın onlar için nasıl çalışmış olduğunu görecekler öncelikle. Geçmişteki haksızlıklar temizlenecek, ‘sen haklıymışsın’ cümlesini sık sık duyacaklar ve birçok özür gelecek. Bu durum sizde biraz rehavet yaratabilir aman diyorum. Temkinli olmakta ve haklılığı kabul ederken de öz eleştiri yapmak doğru bir seçim olacaktır. Nitekim zaten öngörüleri güçlü olan su grubu bu döne içinde tamamen manevi bir yükselişe geçebilirler. Bu yükseliş rüyalarınızın anlam kazanması, olayların tam da tahmin ettiğiniz gibi gelişmesi, zamanında aldığınız kararların ne kadar doğru olduğunu şimdi fark etmeniz gibi motifler içeriyor. Aynı noktada hava grupları da benzer bir etki altına girecek. Daha çok ‘haydi’ diyerek bir süredir planladığı birçok şeye başlama enerjisine kavuşacaklar. Bu dönem hava grupları için daha çok işe yaradığını hissetme, değerinin farkına varma konuları üzerinde etkili.

SEKİZİNCİ EVRE 25 TEMMUZ- 23 AĞUSTOS

10 Ağustos tarihine kadar bahsettiğim nehrin akışının etkisi devam edecek. Bu ay her ne kadar ateş elementinin hâkimiyetinde bir ay olsa da su elementinin o geçen ayki coşkulu akışının etkileri hala devam ediyor olacak. 12 Ağustos itibarı ile ateş gruplarının yavaş yavaş hareketlenmesi, güvenli bir ortam bulup daha aktif bir enerjiye geçiş yapması mümkün olacak. Yoğun bir sağanak yağışın ardından açan güneş hayal edin. Hava temiz, toprak temiz, ateşin ışığı temiz. İşte tam da böyle bir dönem bekliyor bizi. Bu dönem özellikle 12 Ağustos’ tan itibaren su grupları dışındaki he grup için yenilenmenin, şifalanmanın ve değişimin başladığı dönem olacak. Bu ay su grupları daha çok kendi dünyalarında sakin bir kısa süre geçirmek isteyebilirler, bir ay önce yapılan girişimler tıkırında giderken kısa bir duraklama isteyebilirler ancak ateş ve toprak grupları için tam tersi hareketin başladığı dönem olacak. Ateş grupları yeni iş girişimleri, yeni yerleri keşfetme, taşınma, okula başlama ya da bitirme gibi konularda aktif olacaklar. Bu dönem ateş grupları evlenmek isteyebilir, uzun süredir bekleyen sevgilisine sonunda o soruyu sorabilir haberiniz olsun… J Toprak grubu ise doğrudan üretime geçecek. Yeni ev kurmak, evde yenilemeler yapmak, evlenmek, boşanmak, yeni ilişkiye başlamak, mevcut ilişkiyi ciddi konuma getirmek gibi enerjiler hâkim olacak toprak grupları üzerinde. Hava grupları ise biraz ego savaşı verebilirler bu dönemde. Çünkü bir süredir var oluşlarını net olarak ispat ediyorlar evrende. Yani varlık gösteriyor, başarılı oluyor, kendi değerlerinin farkına varıyorlar. İşte tam da bu noktada biraz fazla rehavet olabilir. Hava grupları için bu rehavete her zaman dikkat etmek gerekiyor.

DOKUZUNCU EVRE 24 AĞUSTOS- 21 EYLÜL

Bu dönem toprak ve ateş elementlerinin aktif olarak hareket edeceği, oldukça net çizgilerin olduğu ve her grup için alınan kararların kalıcı olacağı güçlü bir enerjisi olan bir dönem. Özellikle 17 Eylül tarihinde net bir atlama yaşanacak ve element dengesi topraktan direkt ateşe ve oradan da yine toprağa atlayacak. Bu da su demek ki, bu dönem içinde özellikle toprak ve ateş grupları karar almaktan korkmayın, içinizdeki sesi dinleyin ve bu sesin doğru söylediğini bilerek doğrudan yeniliğe adım atın. Bu dönem sizin desteklendiğiniz ve artık sene sonuna kadar da hiçbir çalkantı yaşamayacağınız önemli bir sabitliğin başladığı dönem. Aynı noktada ateş grupları da toprak ile birlikte hareket edeceği için yerinde kararlar alacak, daha cesur ve iş bitirici olacaklar. Su grupları ise hala dinlencede olabilir ancak özellikle 28 Ağustos tarihinden sonra yavaş yavaş yeni bir hareketliliğe başlayacaklar. Belki kısa bir tatil sonrası tamamen yenilenmiş bir ruhla yeniden başlayacakları bir düzen yaratacaklar. Hava grubu ise doğrudan aktivite içinde hala. Hava grubunun yüksek çalışma temposu aralık ayının sonuna kadar devam edecek gibi görünüyor. Bu dönem içinde yeni projeler, yeni girişimler, iş değişikliği olabilir. Evlilik fikri yeşerebilir ama henüz eylem için erken diye düşünebilirler. (ama bu kısa bir erteleme olacaktır J )

Bu dönem biraz uzun yazmış olabilirim, ama element akışları o kadar büyük bir hızla ilerliyor ki hayatlarınızda ani birçok değişim olması da bu hareketliliğin etkisinden kaynaklı. Maddi olarak hemen hepimizin sevimsiz bir dönemden geçtiğini biliyorum. Fakat en başta söylediğim gibi bu dönem maddiyat ile maneviyatı birbirinden bağımsız değerlendirmemiz gereken bir dönem.

Kelimelerimi okuyan her göze, dinleyen her kulağa, anlayan her benliğe şifa ve sevgi gönderiyorum. Sevgiyle kalın… Işık’ la kalın…