Aynı şekilde Evren’in de uğurlu sayıları var. Örneğin 1, 3, 7, 9, 11, 40 gibi. Her bir sayının elbette ki derin anlamları, farklı enerjiler ile olan bağlantıları var. İşte bugün biz de bu sayılardan biri olan 3 ile karşı karşıyayız. 3, doğanın kuruluşunun, temelin, bütün enerjilerin bir oluşunun, elementlerin birleşerek bir harmoni oluşturmasının, dengenin ve en önemlisi farkındalığın sayısıdır. Üçleme yeni bir bütünleşme demektir. Her kültürde 3 sayısının yeri her zaman ayrı tutulmuştur. Dinlerde Yaratıcının adı üç kere tekrarlanır, tahtaya üç kere vururuz, Sümer, Babil, Mısır, Hint, Yunan ve tüm kadim felsefelerde 3, cennetin sayısı olarak görülmüştür. Zaman, mekân ve nedenselliktir, Platon’a göre iyi, doğru ve güzel olarak anılır. Şimdi burada sizi birçok karmaşık bilgi ile sıkmak niyetinde değilim ama içinde olduğumuz dönemin sayısal değerini bilmek gerçekten çok işimize yarayacak. Ne demiştik; farkındalık sayısı. İşte biz bu noktada kalacağız biraz. Çünkü element dengesi bu sene içinde diğerlerinde olduğundan biraz daha farkı tarihlerde değişiyor.  Örneğin, bu sene ayın 3’ü ile 21’ arasındaki dönemler içinde oluşan hareketliliğe bakacağız. Ayın 21’i ve 3’ü arası dönemlere ise ayrıca değineceğiz. Bu sene, böylesi bir ayrıntılı okumayı hak ediyor diye düşünüyorum. Başlayalım…

21 Aralık-3 Ocak Arası Dönem

Diyeceksiniz ki ışık neden geçmiş bir tarihten başladın? Bunun hepinizin bildiğini düşündüğüm bir nedeni var. 21 Aralık akşamı Türkiye için saat 19 civarında ciddi bir gezegen hareketi yaşandı. Bu hareket birçoğumuz için zaten her 800 yılda bir yaşanan bir hareketti ama birçoğumuz da bunun 2020 yıldır ilk defa yaşandığı yorumunu yaptı. Bir önceki hareket Milat kabul edilen dönemde olmuş ve dünyamızın burcu boğadan balığa geçmişti. Şimdi ise 21 Aralık ile balıktan kovaya geçtik. Peki, bu ne demek? Bu, artık melankoli, depresyon, aşırı romantizm gibi enerjilerin etkisini yitirmesi ve yerine mantık, yaratıcılık, teknoloji, yenilik, hız ve kararlılık enerjilerin gelmesi demek. Bu önümüzdeki yaklaşık 2000 yılın aktif enerjisi olacak aslında. Elbette zaman zaman depresif olacağız, bu kaçamayacağımız bir durum fakat bundan sonra hiçbir noktada odak alanımız bu olmayacak. Belki eskiden günlerce gözyaşı döktüğümüz konular için bu sefer bir iki gün hüzün hissedip hemen toparlanmaya başlayacağız. Çünkü enerjiler bizi depresif durumdan hız haline doğru itecekler. Bu iyi bir şey aslında fakat aynı zamanda da direnirsek, yani o eski melankolik halimize kalmak için direnmeye başlarsak işte o zaman enerjiler bizi biraz daha fazla itebilirler ve bu nedenle zaman zaman “neden işler hep sekteye uğruyor, neden sürekli aynı sorun tekrarlanıyor” diye sorabiliriz. O yüzden, direnmiyoruz… Özellikle su grubu kişilere sesleniyorum, sakın direnmiyoruz. Çünkü bu dönem su elementinin hakimiyetinde olan bir dönem fakat değişimler, köklerin yerinden oynaması, yenilikler, rutinlerin bozulması gibi durumlar özellikle su kişilerinin pek sevmediği hareketler. Bu yüzden bu dönemi içinde en çok su grubu kendisini kapana sıkılmış gibi hissedebilir. Bunun neden olduğunu biliyoruz, mottomuz “Enerjilere karşı direnmiyorum, yeniliğe açığım”.

3 Ocak’a kadar aslında keyfi en yerinde olan grup hava grubu çünkü bu onun tam da ihtiyacı olan bir değişim. Nitekim yeni burç kova olduğu için hava elementi kişileri bir süredir denendikleri ve sıkıntılı hissettikleri hemen her konuda rahatlık hissedecekler.  Onların bu rahatlığı elbette ki ateş grupları için de bir yeni nefes alanı yaratacak. Ateş grubu kişileri için bir süre daha işler sessiz ve sakin ilerleyebilir. Fakat şurası da kesin ki, özellikle maddi olarak derin bir nefes alabilirsiniz. Nitekim ateş hava olmadan yanamaz biliyorsunuz. Fakat bu dönem içinde toprak grubu kişileri; “ya benim hayatımda hiç değişiklik olmadı, her şey olduğu gibi, hissetmedim bile bu geçişi” diyebilirler. Bu gayet normal çünkü yaşanan yenilik, sizin köklerinizi çok etkilemedi. Şimdilik hissetmemeniz gayet normal. Fakat 21 Ocak sonrası sizin sıranız geliyor. Yeni farkındalıklar, eski projelerin yeniden gün yüzüne çıkması durumları yaşanabilir. Aynı zamanda tekrar eden durumlara karşı soğukkanlı olmanız gerekiyor. Bu dönem yani 21 Aralık ile 3 Ocak arası tam bir ay değil 14 günlük bir dönem. 3 sayısının özelinde, bu seneki okumaları 14 ve 19 gün ara ile olacak. Dolayısıyla sık değişimler, hızlı gelişimler bizi bekliyor gibi görünüyor. Şimdi bakalım 3 Ocak 21 Ocak arası neler oluyor çünkü işler artık yeni burca göre şekillenmeye başlayacak.

3 Ocak-21 Ocak Arası Dönem

Bu dönemde Ateş elementinin hareketlenmeye başladığını fark edeceğiz. Bu şu demek, Hava grupları emeklerinin karşılıklarını almaya başlayacaklar ama çok dikkat edilmesi gereken bir noktada ‘kibirlenme’ durumundan uzak durmaları gerekiyor. Çünkü bu dönemde ‘ben bunu hemen yaparım, ben bunu zaten daha önce de yaptım, ben bu işte ustayım’ gibi cümleler hava grubu kişiler için tam bir hayal kırıklığı nedeni olabilir. Zaten yeterince yaratıcı ve iş gücünüzün yüksek olduğu bir döneme gireceksiniz hava grubu, bu yüzden yine, her işe, yeni başlıyormuşçasına, heyecan ve başarma güdüsü ile yaklaşın. Kibirden uzak durmak gerek. Bu dönem sınavınız bu yönde olacak.

Su grupları için ise zaten biraz stresli başlayan bu yeni oluşum, onları kaygılı ama biraz daha adapte olabilmiş hissettirebilir. Özellikle Ocak ayının ortasından itibaren, yavaş yavaş yeni düzene ve yeni enerji akışlarına alışmaya başlayabilirsiniz. Bu dönemde yatırım yapmayın derim ben çünkü korku, kaygı, kaçma isteği, alışamama durumları yaşanabilir ve bu da bir anda ‘ben köye yerleşmeye karar verdim’ gibi sonuçlar doğurabilir. Bu yüzden bekleyelim. Sizin için kısa bir geçiş dönemi bu. Ocak ayının sonunda tamamen alışmış hissedeceksiniz. Para enerjisi ile aranız da bu dönemde düzelebilir. Hatta biraz da para ile oynamak isteyebilirsiniz. Elbette gidip kumar oynamayın J ancak belki küçük birikimleriniz varsa onları daha değerli hale getirebilmenin yollarını arayabilirsiniz ve özellikle de köklü alışverişler yapabilirsiniz. Mesela, o sürekli sorun çıkartan kombinizi tamir ettirmek yerine yenisini alarak evinizin değerini artırabilirsiniz. Bu elbette ki paranın standardına bağlı, daha uygun bir ölçekte, eski telefon, eski bilgisayar yenilenebilir ya da bir süredir değiştirmek istediğiniz koltuk yüzlerini değiştirme kararı alabilirsiniz. Bu hareketlerin her biri, değeri arttırmak, hayatı kolaylaştırmak ve kök salmayı desteklemek merkezli. Çünkü sizin için bu kök salma durumu diğer bütün elementlerden daha zor. İşte bunu destekleyelim.

Ateş grupları şimdilik bir önceki dönemin devamını yaşayacaklar. Zaten çoğunlukla destek almaya ihtiyaç duyacaklar ve nitekim bu dönem onlar için birçok destek içeren bir dönem. Çevrenizdeki kişilerden yardım istemekten çekinmeyin. Yapabileceğinizi biliyorum, her şeyi yapabilirsiniz ancak enerjiler sizin bu tek başınalığınızı kırmak isteyecek. Ne demiştik, 3 birlik sayısı. Siz hep 1 olmak isteyeceksiniz ama bu dönem sizin için de 3 olma vaktinin geldiğini söylüyor.  Burada en önemlisi, çevrenizdeki kişileri hava ve toprak grubundan yana seçmeniz. Çünkü su grupları şu anda biraz tedirgin, dolayısıyla sizin sabırsızlığınızı en doğru olarak hava ve toprak grupları giderecektir.

Topraklar… Sessiz ve sakin her şey olduğu gibi gidiyor derken bir noktada bir anda işlerin yükselmeye başladığını, daha çok sorumluluk almaya başladığınızı ve kontrolünüzü kaybettiğinizi düşünebilirseniz bu dönemde. Ama sakin… Elbette yapamayacağınız kadar yük almayacaksınız. Fakat şurası da bir gerçek ki, sorumluluk konusunda da kimse elinize su dökemez. Bu nedenle zaman zaman ‘kullanılıyor muyum?’ diye sorabilirsiniz kendinize ama durum böyle değil. Özellikle Şubat ayından sonraki dönemlerde daha kontrollü olacak her şey sizin için.

Bu seneki yazı dizisini kısa aralıklarla hazırlamak istiyorum. Söylenecek çok şey var ve hızlı ilerlemek doğru olmayacak. Yeni dönem, yeni burç, yeni hareketler… Biliyorum adını bile anmak istemediğim büyük bir hastalık üzerinden ciddi bir sınav veriyoruz. Fakat şöyle bir bakalım; ne demiştik, yeni burç kova ve bu burç, bu burcun gezegeni, bu burcun elementi ve her türlü taşıdığı enerji, mantık, yenilenme, gelişim ve teknolojik ilerlemeyi içeriyordu… Şu anda içinde olduğumuz döneme bir bakmanızı istiyorum. Her şey teknolojik olarak ilerlemiyor mu? Her şey temelde mantık ile çözülmeye başlamadı mı? Her şey yenilik ve ilerleme anlamında gelişmiyor mu? İşte, belki sevimsiz bir neden ile oldu bu hareket ama biliyoruz ki nedenler, neden oldukları durumu gerçekleştirdiklerinde ortadan kalkarlar… Hastalığın da bu sürecini tamamlayıp, enerjisini kaybedeceğini biliyoruz.

Hepinize önce uyum enerjisi diliyorum. Sonrası kolay, Işık’la kalın…