14 Aralık’ta tamamen etkileri ortadan kalkmış olacaktır. Her yıl yaşanan Retro döngülerinde gezegenler farklı etkileri ile karşımıza çıkabiliyor. Bu dönemde gizlilikler, sağlıkla ilgili sorunlar, salgın hastalıklar, finansal konular ve insanlarla aramızdaki iletişimlerde sıkıntılar beklenmektedir. Her ne yaşarsak yaşayalım, yolumuza tek başımıza devam etmemiz gerektiğinin farkına varacağız.

Evrenden çok gizli bilgiler bize ulaşacaktır. Hiç tahmin etmediğimiz konularla ve kişilerle ilgili aldığımız bu haberler hayatımıza ciddi şekilde etki bırakacaktır. Kendimizle ilgili, başkaları ile ilgili aldığımız bilgiler doğrultusunda kendi hayatımızı ve yaşadığımız süreci sorgulamaya başlayacağız. Bu dönemde ticari işlerde artışlar söz konusu olacaktır. Büyük kurumlar, şirketler bu süreçte hızla yükselirken, iş arkadaşlarımız ve üst düzey yöneticiler ile aramızdaki bağlarda çok kritik bir dönemdir. Konu ne olursa olsun kaygı ve endişe barındırmamalıyız. Kim ne derse desin kesinlikle pozitif düşünmekten korkmamalıyız. Bu şekilde devam edersek, zarar almadan sıyrılabiliriz. Günlük hayatın kaygıları ile uğraşmaktan ziyade, bol bol dilek dileyelim. Neptün gerilemesi bize olumsuz etkiler verirken, ne kadar güçlü olup olmadığımızı da ölçmektedir. Bu yüzden güçlü durmak ve evrenle aramızdaki bağları sabit tutmak zorundayız.

Neptün Retrosu'nun burçlar üzerindeki etkileri;

KOÇ

Sevgili Koçlar; seminerlere, keyifli organizasyonlara ya da toplantılara katılabiliriz. İş yerimizde bizim fikirlerimize ihtiyaçları olacak bazı durumlar yaşanabilir. Karşı tarafa fikirlerimizi kabul ettirmek çok zor olmayacaktır. İş arkadaşlarımızla iletişimimiz pozitif yönde ilerliyor. Değişime hazır olduğumuz bir dönemdeyiz ve bunu iyi değerlendirmeliyiz. İşimizden ayrılmak zorunda kalırsak üzülmeyelim çünkü dünyanın sonu değil ve daha hayırlı kapılar açılacağına emin olmalıyız.

BOĞA

Sevgili Boğalar; kendimizle ilgili duygusal bir yıpranma süreci yaşayabiliriz. Etrafımızdaki olaylara karşı bocalama dönemi yaşanabilir fakat kendimizi tamamen verdiğimizde işin içinden çıkabileceğiz. İletişim problemleri bu dönemde çok fazla olacaktır. İş ve kariyer alanımızda bu duruma çok dikkat etmeliyiz. Gizli düşmanlıkları görmezden gelmemeliyiz, kendimizi savunmak için elimizden geleni yapalım.

İKİZLER

Sevgili İkizler; Neptün gerilemesi kendini ifade etmekte zorlanan kişiler için çok büyük bir şans sunmaktadır. Örneğin; iş görüşmesine gidecek olanlar, kendilerini doğru ifade edeceklerdir. Maddi konularda yaşadığımız yetersizlikler, bizi farklı arayışlar içine sokabilir. Nasıl yapacağımızı kafamızda tasarlayıp, hayata geçirdiğimizde iyi bir gelir elde edebiliriz. Uzun zamandır herhangi bir konuda hırs yapıyorsak, bu süreçte aslında boşu boşuna hırs yaptığımızı anlayacağız.

YENGEÇ

Sevgili Yengeçler; Neptün gerilemesi süresi boyunca ikili ilişkilerimizde geçmişten gelen bazı sorunlarla uğraşmak zorunda kalabiliriz. Duygu yoğunluğu yaşayacağımız bu hafta kendimizi ispat etmek ya da yanlış anlaşılmaları düzeltmek adına yapacağımız konuşmalar da sakin davranmak bizim için çok faydalı olacaktır. Finansal olarak ise büyük kayıplar yaşamamak için çok temkinli davranmalıyız. Paramızı yanlış yerlere harcamamıza vesile olacak insanlarla karşılaşabiliriz.

ASLAN

Sevgili Aslanlar; bu döngüde çevremizin etkisi altında kalabilir, bunları içimizde bastırmaya çalışabiliriz. Bu durum bizi fazla duygusal yapabilir. Etrafımızda dikkat çekip, eleştirilere maruz kalabiliriz. Bu olumsuz eleştiriler moralimizi düşürebilir ancak çok fazla kulak asmamalıyız. Aşk, kariyer, para, insan ilişkileri adına bu dönemde kişisel iletişimlerimizde pasif karakter rolünü bizler alabiliriz.

BAŞAK

Sevgili Başaklar; özellikle bu dönemde sırlarımızı kimseye anlatmamalıyız. Konuşmayı seven yapımız olduğundan dolayı yorulmadan, bıkmadan, tam detaylı anlatım şeklimiz, bu hafta başımızı ağrıtabilir. Sessiz kalmayı tercih etmeliyiz. İnsanlara bir faydamız dokunsun diye uğraşırken, karşı tarafın bizi eleştirmesi ya da sunduklarımızın yetersiz geldiği konusunda bize söylemlerde bulunması, alanımızdaki tecrübelerimizin yetersiz olduğu konusunda bizi kuşkuya düşürebilir.

TERAZİ

Sevgili Teraziler; bu dönemde özellikle aile içi sorumluluklarımız acımasız şekilde bizi yoracaktır. Çocuklarımız, eşlerimiz konusunda hiç beklemediğimiz bazı sorunlarla karşılaşabiliriz. Olayları büyütmeden, irdelemeden sakin şekilde yönetmeye çalışmalıyız. İş ve kariyer alanımızda ise bize verilen görevleri arka plana atmadan, daha fazla önemseyerek yerine getirmeliyiz çünkü rahat tavrımız neticesinde beklenmedik eleştirilere maruz kalabiliriz.

AKREP

Sevgili Akrepler; Neptün gerilemesi bizleri biraz gergin, insanlara karşı duyarsız, sinirli ve olayları çözümlemek yerine, daha da irdeleme konusunda bu duyguyu üst seviyede yaşayacağımız bir döneme itmektedir. Özellikle basın, medya ve internet üzerinden yapılan işler de aksilikler yaşayabiliriz. Evraklar, dosyalar, parasal konular olumsuz yönleri ile gündemde olacaktır. Aşk hayatımızda bazı gizli kalmış konularda gün yüzüne çıkacaktır ve bu ilişkiyi yürütüp yürütmeme konusunda ikilemde kalabiliriz.

YAY

Sevgili Yaylar; Neptün gerilemesi bizi ruhsal anlamda inişler ve çıkışlar yaşayacağımız, kendimize kızacağımız, yargılayacağımız bir sürece sürüklemektedir. Ruhsal anlamda kendimizi daha serbest bırakmamız gereken bir dönemdir. Olayları ve kişileri olduğu gibi kabul etmek, hayatı akışına bırakmak bizim için daha hayırlı olacaktır. Ev taşımak ya da evdeki eşyaları değiştirmek istiyorsak, mutlaka biraz daha beklemeliyiz. Aldığımız eşya da ya da değiştirdiğimiz evde pişmanlık yaşayabiliriz.

OĞLAK

Sevgili Oğlaklar; bu dönemde özgüvenimizin yüksek olması gayet güzel fakat her yerde ve ortamlarda bunu göze batacak kadar abartmamamız gerekecektir. Bu güvenimizi dış dünyada değil de özellikle aile içinde ve çocuklarımızla ilgili bağlantılarımızda sergilememizde fayda var. Çok dostumuz var fakat bunun yanı sıra düşmanlarımız olduğunu da unutmayalım çünkü bu dönemde düşmanlıklar, bize zarar vermek isteyen kişilerle yüz yüze kalabiliriz.

KOVA

Sevgili Kovalar; bu dönemde özellikle kendimizin ve yakınlarımızın sağlık sorunları gün yüzüne çıkabilir. Onlarla ya da kendimizle daha fazla ilgilenmek zorunda kalabiliriz. Uzun süredir aklımızda olan projeleri hayata geçirmek için doğru zaman değildir. Ortaklıklarda, yeni iş projelerinde acele etmeden, söylemlerimize daha fazla dikkat ederek hareket etmeliyiz. İş alanımızda toplu eylemlerden uzak durmalı, isteklerimizi, fikirlerimizi birey olarak iletmeliyiz.

BALIK

Sevgili Balıklar; bu dönemde burcumuzda gerçekleşecek olan Neptün gerilemesi bizi ruhsal anlamda etkileyecektir. Kendimizi her konuda kötü hissedebilir, insanlar hakkında detaylı analizler yapabilir, gerekli ve gereksiz diye adlandırıp hayatımızda kalmalı mı yoksa gitmeli mi gibi ayırıp, ayıklama yapabiliriz. Bunun yanı sıra finansal konularda yatırım yapmak için harekete geçmek isteyebiliriz ancak kandırılmalara maruz kalabiliriz.

Neptün Retrosu ile ilgili detaylı bilgi almak ve hayatınız üzerindeki etkilerini öğrenmek için uzmanlarımıza danışabilirsiniz.