Hem ağır hareket eden hem de kişileri en fazla kendine zarar verebilecek olumsuz düşüncelere itekleyen bir gezegen olan Plüton gerilemesi boyunca özellikle geleceğe dair endişeler, işimizle ilgili konularda korkulara, endişelere ve gereksiz evham yapmaya neden olabilir.  Bu süreçte dikkat etmemiz gereken en önemli unsur, korkularımıza yenik düşüp, kayıplar yaşamamak olmalıdır.

Kendini sevmeyen bir ruh haline de girebiliriz. Dünya üzerinde bu gerileme süresince en çok görülen olumsuzlukların başında, ruhsal korkuları olan kişilerin intihara meyilli olmasıdır. Konu her ne olursa olsun tek yapmamız gereken şey, kendimizi telkin etmeyi bilmek ve olayları çok büyütmeden, çok ciddiye almadan hareket etmek olmalıdır.

Hayatımızda yaşadığımız tüm olumsuzlukları bitirdik ve olumlu yönde ilerlediğimizi düşünürken bir an da her şey allak bullak olabilir. Olaylara ve kişilere kafa tutmak, toplu eylemlere karışmak ya da haklıyken haksız duruma düşmek gibi olumsuzluklara karşı temkinli davranmamız gereken bir dönemdir. Dünya üzerinde de bazı konular gün yüzüne çıkabilir ve bu durum insanlar üzerinde büyük şaşkınlığa neden olabilir.

Plüton Retrosu'nun Burçlar Üzerindeki Etkileri;

KOÇ

Sevgili Koçlar; Retro boyunca yani yaklaşık 6 ay boyunca kendimizi daha net tanımamız, eleştirmemiz için elimize birçok fırsatlar geçecektir. Fırsatların yanı sıra zaman zaman dersler de alabiliriz. Bu süreçte söylemlerimize, davranışlarımıza ve insanlara karşı eleştirilerimize çok dikkat etmeliyiz. Hayatımızda köklü değişimler ortaya çıkabilir. Böyle bir durumla karşılaştığımızda tek yapmamız gereken şey sakin olmak ve olayları kabullenmek olmalıdır.

BOĞA

Sevgili Boğalar; hayatımızla ilgili gizli kalmış ya da bizim arka plana attığımız bazı olaylar gün yüzüne çıkabilir. Bu durum bizi oldukça sarsabilir. Egolarımızdan sıyrılmamız gerektiğini bize anlatacak bu gerileme de özellikle ikili ilişkilerimize çok dikkat etmeliyiz. Yakıp yıkmak yerine yapıcı olmaya özen göstermeliyiz. Finansal konularda ise kısıtlamalara gitmemiz gerekebilir. Retro boyunca özellikle Boğa burçları bağışıklık sistemlerine çok dikkat etmelidirler.

İKİZLER

Sevgili İkizler; kendimizle yüzleşeceğimiz bir süreçte olacağız. Hayatımızda olan biten olaylar karşısında nasıl hareket etmemiz gerektiği konusunda kendimizle baş başa kalıp düşündüğümüzde büyük hayal kırıklıkları yaşasak ta, bu durumdan kendi gücümüzle kurtulacağımızı da söylemek isterim. Her ne yaşanışa yaşansın bu sürecin geçici olduğunu düşünelim ve geçmişimizle bağlarımızı kesip, tamamen geleceğe odaklanarak hareket etmeliyiz.

YENGEÇ

Sevgili Yengeçler; Plüton gerilemesi süresince en çok etkilenen burçlardan bir tanesi de bizler olacağız. Etrafımızda olup bitenler karşısında mantığımızı bir kenara bırakıp, tamamen duygusal yanımızla olaylara karşılık verebiliriz. Finansal konularda kayıplar yaşamamak adına ani kararlar verip hareket etmemeliyiz. Hayatımızın herhangi bir alanında değişiklik yapmak istiyorsak, geleceğimizi garanti altına alarak yapmalıyız. Kısa vadeli değişiklikler pişmanlık yaşamamıza sebep olabilir.

ASLAN

Sevgili Aslanlar; bu dönemde bağımlı olduğumuz alışkanlıklarımızdan kurtulmak için evren bize bazı sinyaller verebilir. Güç gösterisi yapmamız için doğru bir zaman değildir. Her daim kendinden emin şekilde hareket eden Aslanlar için bu süreç zarar getirebilir. İş alanımızda bazı gizli düşmanlıklar gün yüzüne çıkabilir. Bu konu adına tek yapmamız gereken şey işimizdeki başarılarımızı ortaya dökmek olmalıdır. Söylemler, kendimizi ifade etmeye çalışmamız sonuç vermeyebilir.

BAŞAK

Sevgili Başaklar; özellikle yakınlarımıza karşı güven duygumuzu pekiştirmek isteyebiliriz yani yaşadığımız bu zorlu günlerde etrafımızdaki kişilerin bize manevi destekte olması ya da bize bazı konularda yol göstermeleri bizim için önemli bir kavram olacaktır. Kendimizi normalden daha fazla dinlemeye başlayabiliriz. Sağlığımızla ilgili tedirginlikler yaşayabiliriz fakat evham yapmaya gerek yoktur. Sağlığımız oldukça yerindedir.

TERAZİ

Sevgili Teraziler; Retro boyunca tam olarak hayata dair neye ihtiyaç duyduğumuzun farkına varacağımız bazı olaylar yaşayabiliriz. Kendimize güven duygumuzun artacağı bu dönemde kişisel gelişimlere karşı merakımız artacak,  bu konuyla ilgili değişik alanlara yönelebiliriz. Ruhsal olarak kendimizi kötü hissediyorsak, Plüton gerilemesi bize yüksek enerji verecek, kendimizi daha iyi hissedebiliriz. Yalnız olanlarımız için keyifli bir dönem olacaktır.

AKREP

Sevgili Akrepler; Plüton gerilemesi boyunca rüyalarımızın bize mesaj vereceğini ve yol gösterici olacağını belirtmek isterim. Hayatımızla ilgili gerekli olan değişimler için evren bize doğru yolu sunacaktır. İş ve kariyer alanımızda yaşanan bazı sorunlar varsa, bu dönemde daha da artabilir. Kendi iç dünyamıza yönelmek isteyebiliriz fakat hayat akışımızda yoğunluk olacağından dolayı bunu pek başaramayabiliriz. Gönül ilişkilerimizde bazı sıkıntılar ortaya çıkabilir.

YAY

Sevgili Yaylar; hayatımızın her alanı ile ilgili ısrarcı tavırlar, hırslar, olmayanı olana kadar zorlamak bizi ruhsal olarak tetikleyebilir. Bilinçaltımızda biriken bazı tıkanıklıkların bizi bu konuda zorladığına şahit olacağız. İnatçı tavırlar ve anlaşılması zor düşünceler içinde boğulmak yerine, kendimizi sakinleştirecek bazı arınma çalışmalarına yönelmemiz daha doğru olacaktır. Sosyal çevremizde gizli düşmanlıklar ortaya çıkabilir.

OĞLAK

Sevgili Oğlaklar; burcumuzda gerçekleşecek olan Plüton gerilemesi bizleri özellikle ruhsal anlamda derinden etkileyebilir. Hayatımızın akışında bizi rahatsız eden konular olabilir ve yaptığımız bazı durumlardan dolayı pişmanlıklar duyabiliriz. Bu pişmanlık etrafımıza karşı gergin tavırlar sergilememize sebep olabilir. Maddi olarak sıkıntılarımız varsa, kendimizi garantiye almak için harekete geçebiliriz. İşimizde durgunluk söz konusu olacaktır.

KOVA

Sevgili Kovalar; bizi ilgilendiren önemli konular adına sorumluluk almamız gerekirken, bu sorumluluğu almaktan kaçınabiliriz. Yakın çevremizde bizi ilgilendirmeyen konulara dahil olmak yerine, kendi sorunlarımıza odaklanmak daha doğru olacaktır. Sorunlarımızı göz ardı etmek bize fayda sağlamayacaktır. Tamamlanması gereken işlerimizi mutlaka tamamlamalıyız çünkü istesek te istemesek te ilerleyen günlerde sorumluluklarımız artacaktır.

BALIK

Sevgili Balıklar; geçmişimizde yapmış olduğumuz bazı hataları devamlı hatırlayarak, gücümüzü göstermekten korkarak hareket etmek doğru değildir. Önümüze bakmalıyız ve hayatın bize sunduklarını riske girerek hayatımıza almalıyız. Değişimden korkma zamanı değildir. Uzun süredir çözümlemeye çalıştığımız konuların sonuca ulaşması da Plüton gerilemesinin bize hediyesi olacaktır. Finansal olarak bütçemize yeni bir sistem kurmak isteyebiliriz.

Oğlak burcunda gerçekleşen Plüton Retrosu ile ilgili detaylı bilgi almak ve hayatınız üzerindeki etkilerini öğrenmek için uzmanlarımıza danışabilirsiniz.