Gök cisimlerinin, belirli zamanlarda aldığı açıların ve izledikleri yolların insanlar üzerinde etkisi olduğu yönünde ortaya çıkan, sözdebilim dalına Astroloji denilmektedir.

Eski Mezopotamya da kurulmuş olan, Asur ve Babil gibi uygarlıkların kâhinleri gökyüzünü incelemiş, önemli kişiler ve devletler hakkında kehanetlerde bulunmuşlardır. Yıldızları inceleyip kehanetlerde bulunma geleneği dönemin en üst sınıfı olan Kraliyet hanedanlarınca kullanmış, devlet hakkında ki önemli karalardan önce Kâhinlerin yorumlarına danışılmıştır. Bu yüzden Eski Mezopotamya uygarlıklarında Astrolojiye ‘’ Kraliyet Sanatı’’da denilmiştir. Mezopotamya’dan Yunanistan’a taşınan bu sözdebilim, Yunan bilim insanlarının çalışmaları ile birlemiş ve Zodyak kökenli, kişinin özelliklerini yansıtan, yıldız falı ortaya çıkmıştır. Astroloji ismi de Yunanca astro (yıldız) ve logos (bilgi) kelimelerinin bir araya gelmesi ile türetilmiştir.

Geçmişten bu güne kayıt altına alınan veriler sonucunda Ephemeris (Gök Günlüğü) adı verilen, gezegenlerin şekillerinin ve konumlarının belirlenmesini sağlayan sistem ortaya çıkarılmıştır. Bu sistem günlük hareketlerinin yanında aylık ve yıllık hareketlerinin de tahmin edilmesini sağlamaktadır. Günümüzde de yıldız haritalarının çıkarılmasında kullanılır. Bu şekilde gökyüzünde gerçekleşen hareketlerin, kişilerin hayatlarını ne şekilde etkileyebileceğine dair bilgiler öngörülmektedir.

Yıldız falı ve beraberinde ortaya çıkan burçlar günümüzde de çok sık kullanılmaktadır. Sosyal medyada ve yazılı kaynaklarda ortak burç yorumları yapılabildiği gibi, kişiler özel olarak yıldız haritalarını inceletip geleceklerine dair bilgiler edinmek için Astrolojiye başvurmaktadır. Kişilerin yanında dünyaca ünlü kuruluşlar ve şirketlerde kuruluş yıllarını esas alarak yıldız haritalarını inceletmektedir.

Sitemizde bulunan uzmanlar çeşitli kaynaklar ile kendilerini geliştirmiş, eğitimli kişilerden oluşmaktadır. Astroloji ile ilgili profesyonel görüşlere başvurmak, danışmanlık almak ve geçmişten günümüze kadar ulaşan bu yöntemden faydalanmak istiyorsanız sizleri bekliyoruz.