Yemek yeme alışkanlığı, hangi yemeği sevip sevmediği, yediğinin o kişinin beden yapısına uygun olup olmadığını burçlar üzerinde analiz yaparak ta öğrenebiliriz.

Hayatın akışında neler yediğimiz her ne kadar önemliyse, diyet yaparken de yediğimiz besinler önemli bir faktördür. Hayatımızın her alanında bize yol gösterici bir etkisi olan astroloji, diyet konusunda da bize yol göstermektedir. İlk duyduğumuzda kulağımıza garip gibi gelse de burcumuza göre beslenme yöntemlerini uyguladığımızda ne kadar doğru ve sağlıklı bir şekilde beslendiğimizi gözle görülür derecede hissedebiliriz.

Dolunay zamanları diyet yapmak her daim bize olumlu sonuçlar vermektedir. Bunun nedeni ise Ay tam Ay olmuştur yani büyümüştür ve bundan sonraki 14 günlük süreçte de küçülmeye başlamaktadır. Ay’ın küçülme zamanı bizim istemediğimiz her türlü konudan, alışkanlıklardan ve kilolardan hızlı şekilde arınma sürecidir.

Doğum haritamızdaki 6. Ve 1. Ev genel sağlık sorunlarımız, bedenimiz, egzersiz, form da kalmak gibi konuları yönetmektedir ve bu yüzden bu evlerdeki gezegenlerin yerleşim şekilleri çok önemlidir. Şunu unutmayalım ki, haritamızda Jüpiter ve Satürn gezegenlerinin yerleşimleri diyet konusunda nasıl sonuçlar alacağımızı açıkça belirtmektedir. Jüpiter 1. Evimizdeyse kilo almaya müsait bir yapımız, Satürn 1. Evimizdeyse tam tersine kilomuz yerinde olabilir ya da yaptığımız diyetten her zaman başarılı oluruz. 

ATEŞ GRUBUNDAN OLAN BURÇLARIN DİYET YÖNTEMLERİ

KOÇ

Sevgili Koçlar; yönetici gezegeni Mars gezegeni olduğundan ötürü aceleci bir yapıları vardır. Bu tavır hayatlarının her alanında onları etkilemektedir. Yemek yerken de acele hareket ederler fakat hareketli olduklarından dolayı kilo almayabilirler. Bu durum Koçlar için çok güzel durumdur. Görselliğine genellikle önem veren Koçlar hareketli yapılarından dolayı diyet yaparken özellikle fosfor, protein ağırlıklı beslenmek zorundadırlar. Patates, kırmızı et, balık diyet süreçlerinde mutlaka listelerinde olmalıdır. Koç burcunda genellikle tansiyon sorunları ilerleyen yaşlarda baş göstereceğini düşünürsek, tuzdan mümkün olduğunca uzak durmaları gerekir.

ASLAN

Sevgili Aslanlar; yönetici gezegeni Güneş olan Aslanlar kendini toplum önünde fit göstermekten asla çekinmezler. Yaptıkları her iste başarılı olmayı kendine amaç edinmiş olmaları diyet yaparken de kendini göstermektedir. Güzel hazırlanmış sofralar, en güzel lokantalar, farklı tatlar denemek onlar için uygundur ve çok severler. Her ne kadar yemek yemeyi sevseler de dış görünüşleri önemli olduğundan dolayı diyet yaparken de çok başarılı olabilirler. Et yemeklerine aşırı düşkünlüğü olan Aslanlar, ileriki yaşlarda kalp problemi yaşamaya çok yatkın bir burç olduğu için et yemeklerini mümkün olduğunca az tüketmeli, özellikle su ürünleri, ıspanak, tahıllı ekmekler, ıspanak, taze meyveleri tercih etmelidir. Bunun yanı sıra kan dolaşımı Aslan burçları için önemli bir faktör olduğu için kuru üzüm, badem, ceviz gibi yiyeceklerde diyet listesinde olması gereken besinlerdir.

YAY

Sevgili Yaylar; Jüpiter gezegeni tarafından yönetilen Yaylar kilo almaya müsait bir yapıya sahiptir ve diyet yapmaları hem zordur hem de istikrarlı olamayabilirler. Değişik yemek kültürlerini merak ederler ve yemek yemekten çok haz duyarlar. Özellikle basen ve üst bacaklarda yağ birikmesi meydana gelebileceğinden dolayı yağlı yiyeceklerden uzak durmalıdır. Yay burcu karaciğer bölgesinde sorunlar yaşayabileceklerinden ötürü taze ve çiğ sebzeler, meyveler mutlaka diyet listesinde olmalıdır. Alerjik bir yapıları olduğunu da göz önünde bulundurursak, alerjik besinlerden uzak durmalıdır. ( yer fıstığı, baharatlı yiyecekler gibi besinler ) Bol su içmeli, yağsız et, avokado, patates, çilek mutlaka tüketmeliler.