Bazı küçük uyarılar ve dönem dönem birer haftalık sürecek olan, baş ağrıları, bıkkınlık hissi ve belki de hafif melankoli dışında genel anlamda Mayıs ayına kadar hızlı bir ivme ile yükselişe geçtiğimiz bir döneme giriyoruz. Özellikle ateş elementinin oldukça aktif olacağı bir döneme giriyoruz. Önümüzdeki bir aylık süreçte her element ateş ile sınanacak ki bu bazıları için zorlayıcı olabilir ancak çoğunlukla olumlu birer geçişi içerecek. Gelin beraber bakalım.

 

21 Mart -21 Nisan Arası Dönem

Bu dönem su elementinin yavaş yavaş ekilip yerini ateşe bırakacağı bir dönem. Bu noktada aslında biraz heyecanlanmaya başlayacağız. Özellikle ateş ve hava gruplarının keyfine diyecek yok bu dönem içinde. Su ve toprak için ise biraz çetin geçebilir fakat özlerindeki tutarlılık ile bu dönemi rahat atlatacaklarına eminim. Öyleyse başlayalım; madem su çekilip ateş giriyor devreye o zaman ateş grupları ile başlayalım… 

Bu dönem ateş grupları için aşırı heyecanlı olabilir. Yeni imkânlara karşı sabırsız olabilirsiniz. Uzun zamandır beklediğiniz bazı cümleler size ulaşınca, bir aşk itirafı ya da bir teklif gibi, bir anda heyecanlanıp ciddi adımlar atmaya karar verebilirsiniz. Aslında bu durum göründüğü kadar korkutucu değil. Size bir anda karar verip radikal hareketler yapmayın demeyeceğim çünkü aslında tam da bunu yapma vakti sizin için. Çünkü bir aşk itirafı ya da bir iş teklifi tam da şu anda ihtiyacınız olan şey olabilir. Size sunulacak olan bu yeni fırsat ve yenilikleri büyük bir sevgi ile kucaklamanız gereken bir dönemdesiniz. Temkinli hareket etmek elbette her zaman önemlidir ancak bu dönem içinde daha çok iç sesinize kulak vermeniz beklenecek sizden. Zira önünüze büyük ve heyecanlı imkânlar çıkacak. Bir ateş olarak yandıkça yanmak isteyeceksiniz ve çevrenize verdiğiniz ısı ve sıcaklık zaman zaman şikâyet getiriyor olsa da bu dönem çevrenizi çok mutlu edecek. Her elementin biraz ısıya ve sıcaklığa ihtiyacı var şu dönem çünkü. İşte siz bu dönemde parlayan grupsunuz. Bu parıldamanıza eşlik eden diğer bir grup ise havalar. Bir havanın varlığını ispat edebildiği tek yer ateşin kendisidir. İşte bu noktada hava grupları siz heyecanlandıkça daha çok mutlu olacak ve aslında bu dönemde ikili ilişkilerinizde havalarla daha çok iletişim kurmaya özen göstermeniz her iki taraf için de oldukça olumlu diyebilirim. Ateş gruplarının bu dönem için mottosu “Harekete Geçme Zamanı, Şimdi…”

Hava grupları ise yukarıda bahsettiğim gibi, çevrenizde ateş kişilerini daha çok bulundurursanız çok yarar sağlayacaksınız. Bu dönem sizin için yaratıcılığınızın hat safhada olduğu bir dönem. Elinizdeki işlerin bitmesi, uzun süren ilişkinizin artık rayına oturmaya başlaması, eski kaygılarınızın artık kendilerini göstermiyor oluşu sizin için çok önemli unsurlar. Hayal kurmaktan korkmamanız gerekiyor bu dönemde. Çünkü her ne kadar o hayalleri henüz gerçekleştirecek imkân ve ortam olmasa da ilk adımı atıp hayal kurmaya başlayın. Bu önemdeki ateş enerjisi, size bu hayaller için uygun ilk adımları atabilmenizi sağlayacak. Gerçekleştirmek için daha çok mayıs ayını beklemeniz uygun. Ateşlerin aksine sizin için ani kararlar almak çok doğru olmaz ama o ani kararların hayallerini kurmaya başlayabilirsiniz. Sözlerinizin eyleme dönüşecek olduğunu unutmayın ve bu dönem sözlerinize çok dikkat edin. Çünkü kurduğunuz her cümlenin enerjisi çok yüksek olacak. Hep olumlu cümleler kuralım…  Hava gruplarının bu dönem için mottosu “Olsun İstiyorum…”

Bu kadar olumlu şey söylemişken bir anda olumsuz başlamak istemiyorum ama toprak grupları için küçük bir uyarı var enerjilerde. Kaygıya dikkat etmelisiniz. Bu dönem sizin için kaygılar konusunda olması gerekenden daha fazla kaygı hissetmenize neden olabilir. Ancak bunun bir yanılsama olduğunu, aslında işlerin o kadar kötü olmadığını unutmamalısınız. Sadece kaygılanma durumunun sınırı biraz aşılabilir sizin adınıza. Ufak sorunları büyütmekten kaçının. Çevreniz sizi her zaman kontrollü ve dengeli biri olarak tanıyor. Bu imaja ters bir durumda kendinizi bulmanız halinde, kendinize sorun, belki de fazladan endişelenmişsinizdir. Çevrenizden gelen etkiler ise aslında çok dengeli. İşten çıkartılacak mıyım? ilişkim bitiyor mu? Gibi endişelere kapılmadan önce bu durumu yaratan gerçek nedenler olup olmadığına bakın çünkü belli ki bu kaygılarınız gerçekleşmeyecek. İşiniz de ilişkiniz de olduğu yerde sabit kalacak. Sadece, kontrollü olmanız gerekiyor. Sizin için sabitlik söz konusu. Toprak gruplarının bu dönem için mottosu “Dengede Kalıyorum”

Su grupları ise para akışı açısından çok şanslı olacaklar ancak bunun rehavet yaratmasını mutlaka önlemeniz gerekiyor. Üzerinize gelen enerji akışları aslında en çok sizi yoracak bu dönemde. Çünkü bünyenizde her iki elementi de taşıyan tek grup sizsiniz. Hem hava hem su içeriyor olmanız nedeniyle, ateş elementinin hava üzerine yaptığı olumlu etkiden nasibinizi alıyorsunuz ancak bir anda yüksek harcamalar yapmaya kalkışma riskiniz var. Bu nedenle mutlaka dikkatli olmanız gerekiyor. İşleriniz yolunda gidiyor olabilir ve hatta biraz daha fazla ışık görmeye başlamış olabilirsiz ancak bunun sürekli olmayabileceğini de hesaba katmanızı öneriyorum. Bu yıkım geliyor demek değil elbette ancak hep böyle hızlı ve keyifli olmayabilir. Dolayısıyla belki yatırım yapmak ya da birikim yoluna gitmek daha makul bir seçim sizin için bu dönemde. Önünüze yatırım yapabileceğiniz çok uygun bir fırsat çıkmayabilir, ya da aklınıza yatan bir birikim yöntemi bulamayabilirsiniz. İşte bu imkân enerjisinin yavaş geliyor olması sizi geçici şeylere harcama yapmaya yöneltmesin. Su grupları için en önemli uyarı maddi konuda. Su gruplarının bu dönem için mottosu “Acele Etmiyorum.”

 

Nisan boyunca ateş enerjisinin aktif hali devam edecek. Bir sonraki dönem ise radikal bir değişim ile bir anda hava ve toprak etkisine geçeceğiz. Dolayısıyla şimdi bahsettiğim dengelerin her biri bir anda yeni ivmeler kazanacak. Hava ve toprak ikiliği her zaman bereketli olmuştur. Bu nedenle bu dönemde sınavlar almışsanız hayata dair, mayıs döneminde belli ki ödüller gelecek size. Her zaman olumlu cümleler kurmayı unutmayalım…

Düşünceler sözlere, Sözler eylemlere dönüşür...

Sevgi ile Işık’la kalın…