Kimimiz okul, eğitim, kimimiz iş, çocuk derken akşam olduğunda evimize gidip özel hayatımızı sevdiklerimizle ya da tek başımıza geçirmek isteriz. Evimiz hepimizin aslında bakıldığında kalesidir. Bizler bu kalede elimizden geldiğince ve şartlar el verdiğince konforlu ve huzur içinde yaşamak isteriz.

Burçların her konuda karakter olarak farklılık gösterdiğini bilmekteyiz. Ev dekorasyonunda nasıl eşyalar kullanmak gerektiğinde de burçların karakteristik özellikleri devreye girmektedir. Bu konu hakkında detaylı bilgiye sahip olduğumuzda ev dekorasyonumuzda nasıl yol izlememiz gerektiği hakkında hem bilgi sahibi oluruz hem de daha zevkli ve huzurlu bir yaşam ortamı yaratmış oluruz.

Evimizin en güzel yanı kendi zevkimize göre döşemiş olduğumuzu bilmektir. Şimdi sizlere burçlara göre ev dekorasyonunu kısaca anlatmaya çalışacağım.

KOÇ

Sevgili Koçlar; bizler her zaman ev dekorasyonunda gösterişi severiz fakat gösteriş kadar konforumuzda çok önemlidir. Koç burçları genel olarak ev herhangi bir odasında ya da bölmesinde kırmızı ya da kırmızının tonlarını kullanabilirler. Eski eşyalar ile yeni eşyaları kombine etmekte üstlerine yoktur ve bu durum evde değişik bir hava yaratır. Eskimiş eşyalarımızı yeniden boyayarak ya da tamir ederek Retro bir görünüme sahip olup, bu eşyayı modern bir eşyanın yanında kullanabiliriz. Bunun yanı sıra aydınlatma ve eve giren ışık ta bizim için önemlidir. Koç burcu için en önemli bölüm çalışma masası ve yemek masasıdır. Ahşap eşyalar ve deri koltuklar birbirini tamamlayıcı bir etken olacak ve bizim göz zevkimize hitap edecektir.

BOĞA

Sevgili Boğalar; bizim için evin her köşesinde konfor ve huzur çok önemli olduğu için evimizi her daim rahat ve kullanışlı eşyalarla düzenleyebiliriz. Ahşap ve tonları, yeşil, kahve tonları bizim için idealdir. Yemek yemeyi seven Boğalar için mutfak düzeni oldukça önemlidir. Işık alan ve geniş mutfaklar bize hitap edecektir. Uyumayı ve rahat bir yatakta yatmayı her zaman tercih eden Boğalar yatak alırken masraftan kaçmamalıdır. Toprak grubunun bir burcu olduğu için evinde canlı çiçek bakmayı çok seven Boğalar için bol yeşilliği olan ve pembe tonları olan çiçekler uygundur. Boğa burcunun evine ziyaretine giderken alınacak en güzel hediye saksı çiçeği ya da bodur ağaç türleridir.

İKİZLER

Sevgili İkizler; değişken bir ruh haline sahip olmamızdan kaynaklı olarak evimizde de her daim bir hareketlilik söz konusudur. Sıkıldıkça evimizde herhangi bir eşyayı değiştirmek ya da yenilemek bize büyük haz vermektedir. İkizler burcunun evleri çabuk sıkıldığından dolayı mutlaka havadar ve aydınlık olmalıdır. Evdeki eşyaların renklerinin uyumlu olması gerekmektedir. Evimizin herhangi bir bölümünde açık mavi ve sarının tonlarını kullanmak bize pozitif enerji verecektir. Duvar renklerimiz mutlaka beyaz ya da bej olmalıdır çünkü sık aralıklarla evde değişiklik yapmak isteyeceğimizden ötürü her şekilde kullanabileceğimiz bir duvar olması bizim için avantajdır. Çok fazla süs eşyası kullanmak bizi yorabilir ve bu yüzden sade ev her zaman bizim için idealdir.

YENGEÇ

Sevgili Yengeçler; burçlar içinde evine en meraklı ve ilgili burç ve yükseleni Yengeç olanlardır. Evimiz bizim için hem dinlenmek hem de dış dünyadan daha fazla vakit geçirmeyi tercih ettiğimiz için ruhumuza ve gözümüze hitap etmelidir. Evimizde sürekli değişiklikler yapmak, küçük dokunuşlarla yeni bir düzen kurmak bize her zaman pozitif enerji verir ve dinlendirir. Ev dekorasyonunda beyaz, gümüş ve açık tonlar kullanmak bize uygundur. Koyu renk eşyalar ruhumuzu sıkar ve mutlu olamayız. Mobilyalarımız rahat ve zarif olmalıdır. Evin herhangi bir odasını dinleme bölgesi yapmalıyız ve o alanda kokulu mumlar kullanmak bizi rahatlatır.

ASLAN

Sevgili Aslanlar; ihtişamı ve gösterişli oldukça seven Aslan burçları evlerinde genel olarak rahatlık ve konfordan ziyade kendilerini yansıtan eşyalarla yaşamayı tercih ederler. Kendimizi çok sevdiğimizden dolayı evimizin her köşesinde aynalar kullanmak isteyebiliriz fakat yatak odamız ve yemek masasının üzerinde kullanmak yeterli olacaktır. Ev dekorasyonunda bize en iyi gelen renkler kırmızı, mor, altın rengi ve turuncu renkleridir. Duvarlarımızı farklı renklerde dizayn etmek bize huzur verecektir. Yatak odamızda ise saten yastıklar, mumlar, bizim ve ailemizin fotoğraflarının olduğu bir bölüm yapmak pozitif enerjimizi yükseltecektir. Gösterişli eşyaları tercih ediyoruz fakat çok para harcamadan da istediğimiz gibi gösterişli bir eve sahip olabiliriz.

BAŞAK

Sevgili Başaklar; düzene, huzura ve konfora meraklı Başak burçları için ev dekorasyonunda en ideal renkler gri, açık mavi, bej, yeşil ve toprak renginin tonlarıdır. Toprak grubundan olduğu için temel eşyalarını ve sevdikleri objeleri her daim evin en güzel köşesinde sergilemeyi severler. Kitap okumayı seven bir burç olan Başaklar için güzel ve kullanışı bir kitaplık mutlaka olması gereken bir eşyadır. Titiz ve düzenli olduğumuz için işimizi kolaylaştıran eşyalar kullanmalıyız. Mesela perde ve tül yerine stor perde kullanmak bizim için daha uygundur. Eski eşyalar yerine eskitme eşyaları tercih etmeliyiz. Eski eşyaların daha önce nerede, nasıl durduğu ve ne gibi yaşanmışlıklar gördüğü bizim için oldukça önemli olduğu için antikaları çok sevmemize rağmen evimizde bulundurmamaya özen göstermeliyiz. Ahşap eşyalar bizi yansıtacaktır.

TERAZİ

Sevgili Teraziler; sakin ve huzur veren bir ev dekorasyonu bize her zaman iyi gelecektir. Loş ışıklar, yumuşak ve rahat koltuklar, mumlar, sade eşyalar tercih etmeliyiz. Çok hareketli bir yapıya sahip olan Teraziler ev yaşantısında tam tersine sessiz ve sakin bir ruh halinde oldukları için estetik açıdan gözümüze hitap eden eşyalar bize iyi gelecektir. Bakır ve altın rengi aksesuarlar, temel eşyalarda ve duvar renklerinde ise uçuk yeşil, mavi, sarı ve gri bizi yansıtacaktır. Evimizde kendimize bir yaşam alanı kurmaktan yanayız ve dış etkenlerle ilgilenmek bizi sıkabilir ve bu yüzden canlı çiçek bakmak bize yorucu gelebilir. Bu yüzden yapma çiçekler, ağaçlar ya da manzara resimleri tablolar bizim için yeterli olacaktır.

AKREP

Sevgili Akrepler; evimizde sadece bizim ihtiyaçlarımızı karşılayacak kadar eşya bulundurmayı tercih edebiliriz. İki kişi yaşayan bir evde üçüncü kişi için aynı eşyadan bulundurmak genel olarak Akrep burçlarına saçma gelebilir. Bunun en büyük nedeni ise evini tamamen kendi hayat standartlarına göre düzenlemiş olmasıdır. Üçüncü kişi için keyfe keder eşya biriktirmek bizi sıkabilir. Mutfağımızın tezgâhı sade ve ışık almalı, aydınlatma evin her alanda mutlaka yerinde olmalıdır. Açık kahve ve tonları, kırmızı, bordo, beyaz, siyah tonlarda eşyalar, objeler bizi yansıtmaktadır. Sade fakat gösterişli, az eşyadan oluşan evler bizim ruhumuza ve gözümüze hoş gelecektir. Kadife kumaşlar, değişik tablolar, metal eşyalar ve onların koyu renklerle kombine edilmesi tam bizim tarzımızdır.

YAY

Sevgili Yaylar; gökkuşağının tüm tonları bizim için uygundur. Canlı bir kişiliğe sahip olan Yaylar evlerinde de aynı duyguları yaşarlar. Evimiz her zaman canlı ve pahalı eşyalarla donatılmış olsun isteriz. Bizim için dinlenme yerimiz ve odamız çok önemli olduğu için bu bölgeye para harcamaktan kaçınmamalıyız. Özellikle oturma odamızda ya da salonumuzda mor renginde bir eşyamız mutlaka olmalıdır Yay burçları parayı en fazla mor renk ile çekmektedir. Fazla süs eşyası yerine kitaplar, tablolar, çiçekler bizi daha güzel yansıtacaktır.

OĞLAK

Sevgili Oğlaklar; ev dekorasyonunda ve günlük yaşantılarında öyle eşyalara sahip olmalılar ki, hayatları boyunca sanki kendileri ile yaşayacakmış gibi düşünürler ve bu yüzden aldıkları her eşyayı iyice düşünerek ve sevdiklerine emin olduktan sonra almayı tercih ederler. Siyah, nefti, gri ve kahvenin tonları bizim için uygun renklerdir. Tarihe ve kültüre çok fazla değer verdiğimizden dolayı evimizde mutlaka kitaplarımızı düzenleyeceğimiz bir küçük kütüphane bizi mutlu edecektir. Deri koltuklar, antika eşyalar, tablolar ilgimizi çekebilir. Yeniliğe pek açık olmayan Oğlaklar evde de aynı düzeni devam ettirmek isterler.

KOVA

Sevgili Kovalar; bizim evimizde kullanmamız gereken renklerin başında eflatun, gümüş rengi, metalik renkler ve gece mavisidir. Bunun sebebi ise asi ruhumuzu yansıtan en etkili renkler oldukları içindir. Rahatlığın yanı sıra son model elektronik eşyalar, ahşap süs eşyaları yerine metal ve demirden yapılmış objeler bize daha iyi sembolize edecektir. Hareketli bir yapıya sahip olduğumuz için evimizde daha sakin olmayı tercih etmekteyiz ve buna en uygun olan renk ise mavinin tonları olacaktır. Döşemelerimizde ya da yatak odamızda mavi kullanmak hem ruhumuzu dinlendirecek hem de rahat uyumamızı sağlayacaktır.

BALIK

Sevgili Balıklar; kendimizi evimizdeymiş gibi hissedeceğimiz tek ev Balık burcunun evidir. Huzurlu ortam yaratmak tamamen bizim işimizdir. Hiçbir şekilde uyum sağlamayacağına inandığımız birçok eşyayı yan yana getirip muhteşem bir uyum sağlamakta üstümüze yoktur. Porselen eşyalar, eskitme ve modern karışımı mobilyalar tamamen bizi yansıtacaktır. Konforun ve iç huzurun bir arada olduğu bu ev Balık insanını pozitif yönde etkilemektedir. Hayal kurmayı seven Balıkların eşya seçiminde pastel tonları kullanmaları önerilir çünkü bu tonlardaki renkler hayal gücümüzü güçlendirdiği bilinmektedir. Canlı çiçekler evimize her zaman enerji verecek ve evdeki pozitif enerjiyi de ayakta tutacaktır.

Burcunuza göre  ev dekorasyonu hakkında detaylı bilgi almak isterseniz uzmanlarımıza ulaşabilirsiniz.