Bu saldırılar, bedenimizi ya da zihnimizi rahatsız eder, durumu kabullenmekte zorlanırız ve bedenimiz ve beynimiz de savunma mekanizmasını devreye sokar. Hepimizi en fazla zora sokan durum, zihnimizi zorlayan streslerdir. Her burç kendinde barındırdığı karakter özelliklerine göre herhangi bir aynı strese farklı tepkiler verebilirler. Bunun en büyük sebebi kişinin kendi karakteri ve en önemlisi burcumuzun barındırdığı duygular ve duygularımızı kontrol edebilme özelliğidir.

Stres karşısında nasıl bir tavır sergilememiz gerektiğini bilmiyorsak, astrolojiden bu konuda destek almamız mümkündür çünkü astroloji sadece iyi yönlerimizi, karakter özelliklerimizi değil, kötü bir durum karşısında nasıl bir duruş sergilememiz gerektiği hakkında da bilgi alabiliriz.

Strese neden olan sebeplerin neler olduğunu bulursak, kendimize zaman ayırma fırsatı bulursak, beslenme alışkanlıklarımıza dikkat edersek, rahat ortamlarda yaşamayı tercih edersek ve yakınlarımızın, dostlarımızın bize verdiği tavsiyeleri dinleyerek ve düşünerek hareket edersek, şimdi ki zamana odaklanırsak ve en önemlisi hayır demeyi hayatımızın en uç noktasına koyarsak stresi kendimizden uzaklaştırabiliriz.

Hangi burç stres karşısında nasıl tepki verir ve nasıl davranmalıdır;

KOÇ

Sevgili Koçlar; hayatın akışında çok hızlı düşünen, hareket eden ve dur durak bilmeyen enerjiye sahip olan Koç burçları bedenen ve zihin olarak devamlı meşgul olduğu için strese karşı öfke kontrolünü sağlayabilen bir burç değildir. Israrla soru sorulması, istemediği bir ortamda zorla tutulmaya çalışılması, parasal konularda kendini güçsüz hissetmesi Koç burcunu aşırı derecede stres altına sokabilir. Yüksek enerjiye sahip bu kişilerin hareketli rutin hayatında mutlaka bir gün bile olsa kendine zaman ayırmalı, sessiz sakin bir ortamda dinlenmelidir.

BOĞA

Sevgili Boğalar; keyfine çok düşkün olan Boğalar çok fazla stres altında yaşamaktan her zaman kaçmak isterler. Keyfini kaçıracak ya da kendini çok fazla yorması gereken işlerden uzak durmakta gayet başarılı bir burçtur. Yaptığı işte başarılı olmak için elinden geleni yapmak ister fakat dışardan gelen eleştirilere karşı büyük tepki verseler de, günün sonunda kendilerini iyileştirmek adına ilk önce kendilerinde hatayı aramayı başarabilirler. Stresle baş etmemiz için ilk önce kendimizi sevmeli, hatalarımızla ve başarılarımızla kendimizi kabullenmeliyiz.

İKİZLER

Sevgili İkizler; çok hızlı düşünen, her an fikirleri değişkenlik gösteren İkizlerin bir anda strese girmeleri kaçınılmazdır. Yaptıkları tüm eylemleri doğru olduğunu düşünürler ve kimse onları düşüncelerinden vazgeçiremez. Aşırı iyimser ve duygusal bir yapıları olduğundan dolayı çabuk sinirlenip, çok çabuk ta sakinleşirler. İnsanlara daima sevecen yaklaşmayı tercih eden ve hayatın olumlu yönlerinden faydalanmayı isteyen İkizlerin stresten uzak durmaları mümkün değildir ancak en aza indirmenin çözümü, daha sakin olmak, hemen savunmaya geçmemek, insanlara yeteri kadar güvenmek ve inatlaşmamaktır. Bunu başarabilirlerse, stresi azaltabilirler.

YENGEÇ

Sevgili Yengeçler; duygusal bir ruh haline sahip olan Yengeçler içine kapanık olduğu için özel hayatını herkesin bilmesinden hoşlanmazlar. İnsanların bilmesi gerektiği kadarını anlatır ya da mesafeli bir arkadaşlık kurarlar. Yengeçleri en çok sinirlendiren durumlar özel hayatının irdelenmesi, geçmişte kalan konuların devamlı hatırlatılması, eleştirilmek, bize ait eşyaların başkası tarafından kullanılması ve en önemlisi iş alanımızda yaptığımız işten karşı tarafın memnun olmamasıdır. Stresten uzak durmamız için gergin ortamlardan uzak durmalı, güvenmediğimiz kişilerle fazla vakit geçirmemeli ve yaptığımız işten sonuna kadar emin olup, hakkımızı sakince savunmalıyız.

ASLAN

Sevgili Aslanlar; insanlar tarafından devamlı saygı görmek, iltifatları toplamak isteyen Aslanlar her olayı, kişiyi ve konuları kontrol etmek istedikleri ve lider konumunda olmayı tercih ettikleri için, istedikleri olmadığında ya da fikirlerimize olumlu bakılmadığında ve istediğimiz değerin bize verilmediğini hissettiğimizde aşırı gergin bir karakter olabiliriz. Çok fazla sinirlendiğimizde asla öfke kontrolümüzü sağlayamayız. Stresten uzak durmak için karşı taraftan nasıl saygı ve sevgi bekliyorsak, bizde aynı duyguları karşı tarafa geçirebilmeliyiz. Keyifli organizasyonlar ve uyumak bizi sakinleştirecektir.

BAŞAK

Sevgili Başaklar; toprak grubunun en detaycı olan burcu olan Başakları en çabuk strese sokan durumlar dağınıklık, eleştirilmek, yargılanmak, herhangi bir işte önünü görememek, belirsizlik, şüphelenmek ve mesleğimizde istediğimiz zirveye ulaşamamaktır. Özel hayatında da aşırı gergin olabilirler. Bunun nedeni ise bazen dış dünyada yaşadığımız olumsuzlukları iç dünyamıza yansıtmaktır. Strese girdiğimizde herkesten önce kendimize manevi zarar verebiliriz. Stresten uzak durmanın en etkili yolu arınma çalışmaları, tek başımıza vakit geçirmek, olayları dışardan bir göz olarak eleştirmek ve güven duygumuzu daha fazla ortaya çıkarmak olacaktır.

TERAZİ

Sevgili Teraziler; hayatı boyunca stresle en iyi başa çıkabilen burç Terazidir. Kolay kolay sinirlenmeyen Teraziler strese sokan en büyük etkenler yaşam düzeninin bozulması, haksızlığa uğramak, parasızlık ve istediklerini hayata geçirmemektir. Hırslı ve çalışkan olan Teraziler sinirlendiğinde sakince ve akıllıca konuşmayı tercih ederler fakat yine baş edemezse ortamı terk etmek isterler. Stresten uzak durmak adına stresle baş edebilmek için gerektiği yerde ve zamanda insanlarla ve olaylarla yüzleşmekten kaçınmamalıyız ve insanların bazılarını çok fazla ciddiye almamaya özen göstermeliyiz, her daim sakinliğimizi ve nezaket içeren tavırlarımızdan kaçınmamalıyız.

AKREP

Sevgili Akrepler; Su grubundan olan burçlardan olan Akrepler aşırı duygusal bir yapıya sahiptirler ve bu durumda hemen strese girmelerine etken olmaktadır. İnsanlardan istediği ilgiyi göremediğinde, yalanla karşılaştığında, fikirlerimize karşı gelindiğinde aşırı tepki gösterebilirler. Genelde sakin olan Akrepler çok sinirlendiğinde devamlı konuşup, olayları devamlı irdeleyip hem kendilerine hem de etrafındaki kişilere manevi zarar verebilirler, yıpratabilirler. Stresten uzak durmak için kendi yaşam alanımızda daha fazla vakit geçirerek ve bol bol şifa çalışmaları yaparak bedenimizi ve ruhumuzu arındırmak bize iyi gelecektir.

YAY

Sevgili Yaylar; özgürlüğüne aşırı düşkün Yayları en fazla kurallar, engellenmek, sınırlar ve yasaklar koymak, özgürlüğünün kısıtlanması strese sokacaktır. Böyle bir durum yaşandığında aşırı derecede tepki gösterebilirler. Durumu devamlı irdeleyip, düşünüp hem bedenen hem de ruhen kendilerini yıpratabilirler. Sürekli aykırı bir tavır sergilemeyi tercih eden Yayların stresten uzak durması için kendilerine iş dışında oyalanacağı, keyif veren faaliyetlere yönelmelidir, spor yapmalıdır ve onları anlayan kişilerle birlikte vakit geçirmelidirler.

OĞLAK

Sevgili Oğlaklar; toprak grubundan olan Oğlakları en fazla strese sokan durumlar tembellik, ikiyüzlülük, güven sarsan tavırlar, sözler ve disiplinsiz hareketlerdir. Karşısındaki kişiyi mutlu etmek için elinden geleni yapar ve hak ettiğini alamayınca strese girebilirler. Böyle bir durumda Oğlak burçları araya mesafe koyar, kırıcı konuşabilir ve olayı çok fazla uzatmadan net kararla bütün bağları koparabilirler. Stresle baş edebilmenin en önemli yolu bizi strese sokabilecek insanlardan uzak durmak, dış dünyadan ziyade aile ile vakit geçirmek ve kısa ama sık sık tatile gitmektir.

KOVA

Sevgili Kovalar; bir anda sinirlenen, hemen ardından çabuk sakinleşen bir burç olan Kovaların Hava grubundan olmasının etkisi ile olur olmaz şeylere bir anda sinirlenmeleri mümkündür fakat anaç, yardımsever ve vicdanlı bir yapıya sahip oldukları için kimse ile düşman kalmak istemezler. İnsanlara aşırı bir güven duygusu beslerler ve karşı taraftan aynı güveni alamadığında aşırı üzülüp, strese girebilirler. Bunun dışında sıradan bir birey olarak görülmek, beklediğimiz değeri almamak ve ortamda göz önünde olmamak bizleri üzebilir. Stresle baş etmemizin en güzel yolu insanları olduğu gibi kabul etmek ve hayat akışına bırakmak, insanların tavırlarını ve söylemlerini çok fazla ciddiye almamaktır.

BALIK

Sevgili Balıklar; stres altına girdiğinde ortamdan uzaklaşan ve kendini savunmak yerine üzülüp, kendini yıpratan en belirgin burç Balık burcudur. Aşırı duygusal tavrımızdan kaynaklı olarak aldatılmak, beklediğimiz sevgiyi alamamak ve iş alanımızda devamlı eleştirilmemiz, çalışmalarımızın beğenilmemesi bizi üzebilir ve strese sokabilir. Kendimizi stres altında hissettiğimizde müzik dinlemek, şiir yazmak, resim yapmak gibi faaliyetlerde bulunmamız bizi rahatlatacaktır. Kendimizi doğru ifade etmekte bizim için önemli bir unsurdur.