Harfler tek başına baskın bir karakter gücüne sahip değildir. 29 harfi farklı şekillerle yan yana getirdiğimizde bizi yönetmeye başlar. İsimlerimizin baş harfi, ismin içindeki diğer harflerden daha baskındır. Kişinin karakterini baş harf ve son harf belirler.

Genelde ismi sessiz harf ile başlayan ve sessiz harfle biten kişiler ağırkanlı, kendini ifade etmekte zorlanan, insanlara güven problemi yaşayan, içine kapanık ve çok fazla sosyal olmazlar. Kendi iç dünyalarında yaşamayı tercih ederler. Ticarette pek başarılı olamayabilirler, çalışkan olurlar.  Sesli harfle başlayan isimler ise tam tersine daha şanslı, kendine güveni olan, hükmedici özelliği olan karakter olabilirler. Kaderimizi, karakterimizi tamamen analiz etmek için ikinci isim ve doğum tarihimizde çok etkilidir.

İsimdeki fiziksel, zihinsel, duygusal ve ruhsal enerji sembollerinin açıklamalarına bakarak kişilik analizi yapabiliriz. İsimdeki harflerin anlamlarını bir araya getirerek anlamlarını birleştirerek sonuca ulaşabiliriz. Örneğin; AYŞE ismini ele alacak olursak, A+Y+Ş+E harflerinin anlamlarını bularak analizimizi yapabiliriz. Eğer ismimizin bize şanssızlık getirdiğini düşünüyorsak, ismimizde harf değişiklikleri yaparak telaffuz edebiliriz ya da ismimizi değiştirebiliriz.

Harflerin anlamlarını kısaca sizlere aktarmaya çalışacağım.

A harfi ile başlayan isimler;

Liderlik sıfatını iyi taşıyan bir kişiliktir. Baskın karakter sembolüdür. Evlilikleri şanslı olur. Kendilerine olan güvenleri her daim vardır. Görsel olarak bakımlı olmayı tercih ederler. Sosyal çevrelerinde kabul görürler. Agresif yanları vardır fakat sinirleri çok çabuk geçer. Mücadeleci ve eğlenceli bir yapıları vardır.

B harfi ile başlayan isimler;

Beden ve ruh sağlığına çok dikkat ederler. Kendilerine her yönden önem verirler. Bakımlı ve narin yapıları olur. Ağır hareket ederler fakat üzerlerine düşen her görevi zamanında yerine getirirler. Para kazanmak hayat amaçları olur. Konforlu hayat severler.

C harfi ile başlayan isimler;

Hırslı, kinci, yardımsever olurlar fakat duygularını çok fazla belli etmezler. Karşı tarafa hep soğuk bir duruşları olsa da, sadık bir dost ve kıskanç bir eş olurlar. Titiz, düzenli, çalışkan olurlar fakat bulundukları ortamda huzursuz oldukları anda hemen oradan uzaklaşırlar.

Ç harfi ile başlayan isimler;

Şansı bol olur. İnsanlara güzel enerji verirler. Güzel sanatlara yatkınlığı temsil eden duygusal kişiliği ifade eder. Keyif ve sefaya düşkünlükleri vardır. Parayı çok severler. Düşmanlıklarından kaçınmak gerekir. Kinci bir karaktere sahiptir.

D harfi ile başlayan isimler;

Hırslı ve mücadeleci özelliği taşır. Aileye düşkün olurlar. Çalışkan, eğitime önem veren ve çoğunluğu kültürlü bir yapıya sahip olurlar. İyi bir anne ve baba olurlar. Hayata karşı her daim zorluklarla karşılaşabilirler. Kilo problemleri çok fazla olmaz. Sağlıklarına düşkündür.

E harfi ile başlayan isimler;

Narin, kibar, etrafındaki insanların sorunları ile ilgilenen bir özelliği vardır. En büyük özelliği sanatçı ruhlu olmak, konuşmayı iyi bilen bir karaktere sahip olmasıdır. Üzüntüyü, kederi, sevinci hızlı geçişlerle yaşayabilen gücü vardır. Espri anlayışı gelişmiştir.

F harfi ile başlayan isimler;

İnatçı, baskın karakter, bulunduğu ortamlarda dikkat çekmek isteyen karaktere sahiptir. Aileye düşkün olur. Çocukları ile güzel ilişkiler içinde olurlar. Hareketli bir enerjiyi ifade eder. Kadınsal enerjileri dikkat çeker. İşlerinde başarılı olurlar. Sosyal çevreden uzak yaşamayı tercih eden bir özelliği taşır.

G – Ğ harfleri ile başlayan isimler;

Mistik yönde ruhu geniş ve araştırmacı bir karakteri temsil eder. Detaylara takılan, olayları unutmayan ama bir o kadar da merhametli bir kişiliği anlatır. Hayatın her alanında mücadeleci olmak zorunda olabilirler. İkili ilişkilerde ortası yoktur. Ya hep ya hiç gibi dürtülere çok fazla sahiptir.

H harfi ile başlayan isimler;

Aşırı disiplinli, otoriteyi, taviz vermemeyi temsil eder. İş ve kariyer alanında hedeflere ulaşmak konusunda başarılı bir karakteri temsil eder. İlişkilerde inişli çıkışlı bir tavır sergilemek en büyük özelliğidir. Yemek yemeye çok düşkün bir yapıya sahiptir.

I – İ harfleri ile başlayan isimler;

Sezgileri kuvvetli ve kendi iç sesini dinleyerek hareket eden bir karakterdir. Kim ne derse desin, dönüp dolaşıp kendi fikirleri önem taşır. Çok sık ev ya da iş değişikliği yapmaktan hoşlanmayan bir yapısı vardır. Paraya odaklı bir karakterdir. Bir işten fazla işle uğraşmaktan çekinmezler.

J harfi ile başlayan isimler;

Kaprisli ve kıskanç bir kişiliğin belirtisidir. Enerjisi çok yüksektir ve girdikleri ortamlara hemen ayak uydurabilme özelliği taşırlar. Evlilik konusuna oldukça ılımlı yaklaşımları olur. Ev konforu her şeyden önemlidir. Sakin bir hayat her zaman hayallerini süsler.

K harfi ile başlayan isimler;

Başarılı ve daima yükselen bir kişiliği ifade eder. Kendi güçlerini ve ekip halinde çalıştıkları kişilerle güçlerini ve fikirlerini birleştirirlerse daha da başarılı olurlar. Kendi özel hayatlarını hep saklamayı tercih eden bir karakterdir. Dış görünüşe önem verip, bakımlı olmayı temsil eder.

L harfi ile başlayan isimler;

Hayal gücü çok geniş bir karakterdir. Hayata her daim pozitif bakmak en büyük özelliğidir. Kalabalık ortamlarda dikkat çekmeyi severler. Sanatın farklı yönlerine eğilimleri olur. Sezgileri kuvvetli olur. Başkalarının davranışlarındaki problemi anlamak ve olayları çözmek onlar için çok zor değildir.

M harfi ile başlayan isimler;

Aşk hayatında en başarılı olan karakterlerden bir tanesidir. Ticarete yatkın ve oldukça akıllı, seviyeli kişiliği ifade eder. Duygusal bir yapıya sahiptir. Arkadaş ortamlarında da sadık bir arkadaş kişiliğidir. Mantıklı, iradeli, üstün yetenekli bir karakterdir. Hisleri çok kuvvetlidir.

N harfi ile başlayan isimler;

Duygu ve mantığın devamlı savaş halinde olan bir kişiliği temsil eder. Her ne kadar sakin bir kişilik olarak görünse de, aslında içinde fırtınalar kopan, stresli bir kişiliktir. Çocuk, eş, anne ve baba figürü onların hayatlarının dönüm noktasında olur. Esprili yanlarını kişileri tanıdıkça ortaya çıkarırlar.

O –Ö harfleri ile başlayan isimler;

İnsanların üzerlerinde etki yaratmak isteyen bir karakterdir. Dış dünyaya farklı bir kişilik sergilemeyi tercih ederler. Hayata karşı her daim sert bir duruşları vardır. Gizemli kişilik sahibidir. Gizliliği sever ve duygularını açığa vurmaktan kaçınan tiplerdir. İş konusunda başarılı bir kişiliği temsil eder.

P harfi ile başlayan isimler;

Etrafındaki herkese karşı saygılı ve sevgi dolu yaklaşımı tercih ederler. Kendinden emin, girdikleri ortamda kendine güvenli tavırlarıyla dikkat çekerler. İçine kapanık bir ruh haline sahip olsa da, kimse bunu anlayamaz. İlişkide başarılı ve anlayışlı bir karakterdir.

R harfi ile başlayan isimler;

Olayların üzerine emin adımlarla giderler ve başarısız olmaları muhtemelen azdır. Her konuda karar vermekte zorluk çeken ve sabırsız bir karakterdir. Gerginliğe her daim açık bir duruş sergilerler. Mevcut yaşam kalitesini daha iyiye kavuşturmak için ellerinden geleni yaparlar. Güçlü bir karakterdir.

S – Ş harfi ile başlayan isimler;

Aşırı hayal kuran bir kişiliktir. Pozitif, sıcakkanlı ve ilişkilerine oldukça önem veren bir karakteri temsil eder. Tüm dertler anlatılabilir ve sır tutma konusunda da güvenilir bir yapıya sahiptir. Duygusal ve anaç bir kişiliktir. Aşk hayatında bazen çok sıkıcı bir tutum sergileyebilirler.

T harfi ile başlayan isimler;

İnsanlara güven veren bir yapıya sahiptir. Özellikle aşk hayatında karşı tarafa bu güveni vermekten çekinmezler. Dış görünüşü her ne kadar sert gibi görünse de, insanlar tanıdıkça çok severler. Para akışları çok hızlıdır. Talihleri açıktır. Otorite sahibi bir karakterdir. Aileye bağlılıkları dikkat çeker.

U – Ü harfleri başlayan isimler;

Durgun görünümlü, çok ağır hareket eden, işlerini ağırdan alan bir karakter gibi görünse de, aslında çok çalışkan ve hareketli bir yapıya sahiptir. Her şeyi öğrenmek için çok yetenek ve güç harcarlar ve öğrenirler. Zeki ve azimli bir karakterdir. Aile hayatına düşkündür.

V harfi ile başlayan isimler;

Çok karmaşık bir ruh halinde olurlar, kararlarından çabuk vazgeçerler. Kendi içine dönük, umursamaz bir kişiliği ifade eder. Kendisini olumsuz yönde etkileyen olaylardan mümkün olduğunca uzak durmaya gayret gösterip, yardım etme duygusundan da eksik olabilirler. Parasal konularda ise şanslı bir karakterdir.

Y harfi ile başlayan isimler;

Geçmişte yaşananların izlerini ve üzüntülerini devamlı yaşayan bir kişiliği temsil eder. Geçmişte yaşamak bu kişiliğe cazip gelebilir. Yapılan her yardımı, desteği ve yapılan kötülüğü hiçbir zaman unutmaz. İyi bir sırdaştır. İnsanlara karşı aşırı duyarlı bir karaktere sahiptir.

Z harfi ile başlayan isimler;

İkili ilişkilerde tutkulu, maceracı ve yaşadığı ilişkiden sonuna kadar keyif almaya çalışan bir karakterdir. Politikada başarılı olurlar. Hayatları boyunca para sıkıntısı en az çeken kişiliktir. Bilimsel açıdan başarılı, okumayı seven, akademik anlamda başarılı kişilik ifadesidir. Gözleri güzeldir, karşı tarafa güven verir.