Tüm geçmişte yaşananlardan sonra bedenimizdeki enerji bozulur ve bize mesaj olarak hastalık belirtisi verir. Bunların sebepleri nelerdir; Kendimizi sevmemek, ifade edememek, kendi benliğimizi onaylamamak, duygularını dışa vuramamak ve içimize atmak, mağdur edilmek gibi birçok sebep bedenimizde rahatsızlıklara neden olmaktadır.
Bunun yanı sıra öfke, kin tutmak, yalnızlık duygusu, uykusuzluk, aşırı gergin ruh hali, devamlı kaygılı ve endişeli olmak, umutsuzluk gibi duygular bedenimizi bir zehir gibi sarar ve beslenmemizde bile kötü etken olmaya başlar. Bu tip duygu ve düşünceler bedende hücre yenilenmesine engel olur, ne kadar iyi beslensek te bağışıklık sistemimiz de çöküşler başlar ve kendimizi yorgun, halsiz, hatta hasta hissetmeye başlarız. Bunun en büyük nedeni; beden ve zihnin paralel şekilde çalışmasıdır. Düşünce gücümüzle beklenmedik şekilde hastalıkları bedenimize çekmeyi başarırız. Bunlara neyin sebebiyet verdiğini bulmadan yani geçmişe gidip bu hastalığa neden olan konuyu bulmadan ne yaparsak yapalım tam olarak iyileşme sağlanamaz.
Hayatımızda birçok işimizi, güncel yaşantımızı nasıl düşünce gücümüzle yönetiyorsak, hastalıkları yenme konusunda da zihnimizi yönetmeyi bilmeliyiz. Hastalığı yenmek için hayata bakış açımızı kesinlikle değiştirmek gerekmektedir. Nasıl ki bu hastalıkların bedenimize gelmesine izin veriyorsak, pozitif düşünce ve kendimizi sevmek, hayatta yaşananları ve kişileri affetmek gibi olumlu eylemler yapmaya başladığımızda her şeyin üstesinden daha kolay geldiğimizi görmeye başlayacağız.
Düşüncelerimizin bizi ne şekilde hasta ettiği konusunda başlıca etkenler;
Ağız içi rahatsızlıklar; Kendini sevmemek, kin, intikam duyguları barındırmak ve yaşadığımız hayatı kabul etmemek gibi duygular sonucunda bu tarz rahatsızlıklar yaşanır.
Adet ile ilgili rahatsızlıklar; Bu tarz rahatsızlıkların sebeplerinin en başında kadın olduğunu kabullenmeme, kendine kadın olarak değer vermeme ve karşı cinsten de bu duyguyu alamama yetişkin olmaktan kaçmak gibi nedenlerdir.
Alerjiler; Kendimizi sevmediğimiz fakat hayatımızda kalmasına mecbur olduğumuz kişileri kabullenmek, bedenimizde barındırdığımı gücümüzün farkında olmamak, kendimiz her ortamda eksik ve pasif hissetmek gibi duyguların bedenimizden dışarı vuruş şekli alerjik durumlarla bağdaştırılmaktadır.
Astım; Geçmişi kabul etmemek, hayata ve etrafımızdaki hiç kimseye güvenmemek, kendimizi hayatın akışında, bulunduğumuz ortamlarda güvende hissetmemek, her daim baskı altında olduğunu hissetmek gibi duygular astıma sebep olmaktadır.
Baş ağrısı; Bulunduğun ortamı kabul etmemek fakat mecbur olduğun için katlanmak duygusu, insanlara karşı hayır kelimesini çok fazla kullanmamak, korku, endişe ve kendini değersiz görmek gibi duygular baş ağrısına neden olmaktadır.
Boyun tutulması ve ağrısı; Hayata karşı her daim direnç göstermek, çaba harcamak, yaşanan zorluklara karşı çözüm bulamamak ve yanlış alınan kararlar sonucu hüsrana uğramak boyun tutulmasında etkendir.
Diz ağrısı ve rahatsızlıkları; İnatçı ve kindar olmak, ego duygusunu bedende ve ruhumuzda çok fazla barındırmak, kişilere ve olaylara karşı anlayışsız bir tavır sergilemek başlıca nedenlerdir.
Fıtık; Hayata karşı aşırı derecede ödün vermek, susmak, her geleni iyi ya da kötü olsa da kabul etmek ve direnç göstermemek, kopuk ilişkiler yaşamak fıtığa sebep olmaktadır.
Göz tansiyonu, arpacık; Yaşanan her şeyi görmezden gelmeyi seçmek, umursamaz olmak, yaşanan hiçbir şeyden memnun olmamak gibi duygulardan kaynaklıdır.
Kabızlık; Geçmişte kalmak ve bundan dolayı memnun olmak, anı yaşayamamak, geçmişe devamlı özlem duymak ve kendimizi yeniliklere kapatmak gibi duygular kabızlığa etkendir.
Mide rahatsızlıkları; Başkalarını mutlu etmek için devamlı bir çaba içinde olmak, kendinden fazla başkalarını düşünmek, hayatımızı devam ettirmek için yeterli enerjiyi bulamamak gibi duygular sebep olmaktadır.
Ödem; Geçmişi ve kişileri hayatımızda çıkartamamak, kurduğumuz düzenin kişi ya da kişiler tarafından bozulmasını engellemeye çalışmak, akışa güvenmemek, devamlı arasına saklanacak bahaneler bulmak ödem oluşmasına neden olmaktadır.
Sırt rahatsızlıkları; İstediğimiz desteği hiç kimsede bulamamak, maddi ve manevi ilgi görememek, sevilmediğini, değer görmediğini hissetmek sırt ağrılarını tetiklemektedir.
Tansiyon ile ilgili sorunlar; Geçmişte yaşanan bazı tatsız olayların çözüme kavuşmadan askıda kalması, acı, çaresizlik, yaşam dersini alamamış duygular tansiyon problemini oluşturmaktadır.
Soğuk algınlığı; Peş peşe gelen sorunların üstesinden gelmekten korkmak, baş edememe kaygısı insanlar tarafından incitilmek gibi duygular soğuk algınlığını tetikler.
Uyuşmalar; Başkalarına gereken sevgiyi ve ilgiyi vermekten kaçmak, umursamaz olmak ve insanların bizim hakkımızda düşüncelerini hiçe saymak gibi umarsız duygular bedende uyuşmalara neden olmaktadır.
Varis; Bulunduğun ortamdan, yaşamından, ev ya da iş yerinden, hayatındaki insanlardan nefret etmek ve bu kişilerle yaşamak zorunda olduğunu düşünerek kendini de sevmemek varise sebep olmaktadır.
Zona rahatsızlıkları; Aşırı duygusal bir ruh hali, korkularımızı dışa vuramamak, öfkeyi atamamak ve direnç göstermek zona hastalığının başlıca nedenleridir.
Hastalıklarımız ve Düşünce Gücümüz hakkında detaylı bilgi almak ve hayatınız üzerindeki etkilerini öğrenmek için uzmanlarımıza danışabilirsiniz.