Eşsiz kokusu ve lezzeti ile tadı damaklardan silinmeyen ‘’Türk Kahvesi’’ ilk olarak Yavuz Sultan Selim döneminde Türk topraklarına ulaşmıştır. Osmanlı döneminde, haremde ki kadınların sıkça kahve falı baktığı ve birbirlerine karşı olan düşüncelerini bu şekilde aktardığı rivayetler arasındadır.

Kahve falı tüm gizemi ile birlikte günümüzde de en çok kullanılan kehanette bulunma yöntemi olarak varlığını sürdürmektedir.

Kahve falı yorumlayabilmek için öncelikle temiz bir kalp ve güçlü bir 6. His gerekmektedir. Kahve falı yorumu için aynı işlem sırası izleniyor olsa da yorumcular kendilerine özgü yöntemler kullanabilirler. Kimi yorumcular sadece telve üzerinde bulunan işaretleri okurken, kimi yorumcular durugörü yeteneklerini kullandıklarını ve bu şekilde fincanı okuduklarını ifade etmektedirler.

Kahve falı bakımı için öncelikle içilen kahvenin fincanı içe doğru ters olarak kapatılmalıdır. Sonra fincanın soğuması beklenir. Kimi yorumcular fincanı açmadan yorum yapmaya başlayabilirler. Fincan açıldığı zaman öncelikle fincanın orta noktasına bakılarak odaklanılır ve bir enerji akışı sağlanır. Sonrasında ise fincan saat yönünde çevrilerek yorumlamada bulunulur. Yine de her yorumcunun kendine özgü bir yorumlama tekniği olduğunu unutulmamalıdır.

Kahve falı; tüm diğer fal çeşitlerinden farklıdır. Sadece sorulan sorunun cevabını vermez. Genel bir yorum için de kullanılabilir. Yorumcu fincanı eline aldığında; geçmiş, bugün ve gelecek hakkında yorumlar yapabilir. İyi bir yorumcu Kahve falını çok iyi bir şekilde yorumlayarak karşısında bulunan kişide şaşkınlık yaratabilir.

Sitemizde birbirinden yetenekli yorumcular bulunmaktadır. Geçmişin sırları arasından kopup gelen bu geleneği sürdürmek ve bunu yaparken sorularınızın cevaplarını almak istiyorsanız; ‘’neyse haliniz, çıksın falınız…’’