Peki, ama size keskin kokmasına rağmen şifa vereceğini söylesem? Evet, bazı kokular günlük hayatımızda tercih etmesek de tam da ihtiyacımız olan enerjiyi bize sağlarlar…

Haydi, gelin bazı özel şifalı kokuları, bu kokuların bitkilerini, özelliklerini ve nelere iyi geldiklerini tek tek inceleyelim… Ben özellikle kadim zamanlardan kalmış en önemli koku ve bitki olan Zambak’tan başlamak istiyorum…

Zambak: Zambak özellikle olumsuz negatif enerjiyi pozitife çevirmesiyle ünlüdür. Yeni başlangıçları, umut ve cesareti arttırır. Temizliğin arınmanın kokusudur. Hz. Meryem’in simgesi olduğunu söylesem? ... Evet, kendisi rahibe olduğu dönem boyunca odasından hiç zambak eksik olmazmış ve bu kutsal annenin her gittiği ortamda arkasından zambak bahçelerinin açtığına dair pek çok efsane okudum şimdiye kadar. Bu kutsal kişi için bu çiçeğin ve kokunun seçilmiş olması elbette ki kadim inanışlardan kaynaklanıyor. Nitekim Antik Mısır’da ve Hindistan’da da Lotus çiçeğinden sonraki en değerli çiçektir. Mutluluk ve rahatlık hissini etkileyen bir frekansı vardır.

Lotus ya da Nergis: Bu inanılmaz koku, antik dünyanın vazgeçilmezidir. Kan dolaşımını hızlandırdığı için özellikle huzur ve sağlık hissini, karar verme mekanizmasındaki dengeyi düzenler. Kâbusların görülmesini engeller. Özellikle depresif duyguların yok edilmesini sağlar. Koruyucu bir çember içinde olduğunuzu hissedersiniz… Hindistan kaynaklı tüm dini inanışlar ve felsefeler bu çiçeği ve kokusunu oldukça önemserler ki bunun nedeni bariz bir şekilde pozitif enerji kaynağı olmasıdır. Hazır Uzak Doğu’ya gitmişken hemen Tibet kaynaklı olan Sandal Ağacı kokusu geldi aklıma… Bu kokuyu en çok tütsülerden biliriz, bakalım nasılmış etkisi duygularımızdaki…

Sandal: Öncelikle zihni temizler. İnanç duygusunu besler ki bu nedenle meditasyonlarda en sık tercih edilen kokudur. Kaygı duygusunu tamamen yok eder. Kalp atışlarındaki ritmi dengeler ve özellikle böbreklerin rahatlamasını sağlar. Testosteron, yani erkeklik hormonu seviyesini artırıcı özelliği olduğundan afrodizyak etkisi de vardır.

Gül: Frekansı en güçlü kokudur. Bu nedenle fazla kullanımı yoğun etki yapabilir aman dikkat… Sevgi ve özellikle bağlılık duygusunu yükseltir. Sadakat duygusunu artırır. Özellikle ibadet içeriklerinde kullanılıyor olmasının da nedeni budur aslında… Tam teslimiyet duygusunu yükseltir.

Lale: Başarısızlık korkusunun ve iletişimde tıkanan noktaların şifalanmasında yardımcıdır. Lale bitkisi yahut kokusu negatif enerjinin vücuda nüfuz etmesini zorlaştırır. Sabır, cesaret, neşe enerjilerini aktive ettiği gibi karar verme güdüsünü yükseltme etkisi sayesinde de anksiyete halini aza indirger.

Portakal: Portakal çiçeği yahut kokusu özellikle cesaret ve hafıza üzerinde olumlu etkiye sahiptir. Güven duygusunu yükselttiği için stres ve kaygıyı en aza indirir.

Yasemin: Empati yeteneğinin yükselmesine yardımcı olur. Özellikle ilişkilerinizdeki birbirini anlama sorununu gidermek için, yasemin kokulu bir ortamda buluşmayı denerseniz, iletişim yüksek frekansta anlayış çerçevesinde gerçekleşecektir.

Günlük: Belki bazılarınız hatırlar, soğuk algınlığı olduğunda, annelerimiz küçük pirinç gibi parçaları olan günlüğü yakardı ve dumanına tutulan pamukları göğsümüze sırtımıza koyardı. Bu uygulama bronşların açılması için oldukça etkili bir yöntem aslında… Eski tarihlerden beri şimdi bile, kilise ayinlerinde de buhurdanlıkların içinde yakılarak, ortama pozitif enerjinin hâkim olması sağlanır. Yoğun bir pozitif enerji frekansı vardır. Ancak fazla solunduğunda uyuklama, halsizlik ya da baygınlık hali yaratabilir… Her şey dozunda yararlı…

Ihlamur: Şifalandırıcı ve temizleyip arındırıcı etkisi en yüksek olan kokudur. Hormon sistemi üzerindeki etkisi sayesinde dengeli hissetmenizi ve kişisel iç huzurun bulunabilmesi yolunda frekansı çok güçlüdür. Nazara karşı koruduğu yönünde köklü bir inanç geçmişi olan ıhlamur kokusu, bronşları da açarak nefes problemlerini giderir.

Manolya: Uzak Doğu kaynaklı olan bu koku özellikle çiftler üzerinde sevgi ve tutkuyu yükseltmesiyle ünlüdür. Özellikle kadınlık hormonu üzerindeki olumlu etkisi nedeniyle, kendine güvenme ve kendini beğenme gibi, hepimizin zaman zaman eksik hissettiği duyguyu yükseltmemize yardım eder. Endişeyi azaltır ve özellikle başarı güdüsünü besleyen etkisi sayesinde, motivasyonun randımanlı işlemesine yardım eder. Rüyalar üzerinde yoğun etkisi vardır. Manolya kokulu bir esansla uyduğunuzda rüyanızda şifalanmaya ulaşabilirsiniz. Bu nedenle kadim zamanlardan beri sezgileri güçlendirdiğine dair güçlü bir inanç mevcuttur.

Karanfil: Rahatlatıcı ve toksinlerden arındırıcı etkisiyle karanfil kokusunun en belirgin etkisi depresif düşünceleri yok etmesidir. Sindirimi düzenlemesi, diş eti hastalıklarına ve özellikle ağrılarına iyi gelmesi ve mide bulantılarını önlemesi etkileri Çin ve Osmanlı kayıtlarında da mevcuttur.

Misk: Sabırsızlık duygusunu indirgeyip, karar verme anında mantıklı olabilmeyi ve tüm aşamaları ayrıntılı görebilmeyi sağlayan bir etkisi vardır. Politik ve dini liderlerin hemen hepsinin sıklıkla yanlarında bulundurdukları bu kokunun zekayı tetikleyen etkisi de vardır. Fiziksel olarak da özellikle adet dönemi sancılarını azaltmak, bel ve kas ağrılarına güçlü etki etmek gibi özellikleri vardır.

Bunların dışında daha birçok kokunun birçok farklı etkisi de var elbette… Ama en belirgin olanları sizinle paylaşmak istedim. Şimdi de isterseniz hangi kokunun hangi burç üzerinde olumlu etki yarattığına bir bakalım:

Koç: Amber

Boğa: Karanfil

İkizler: Lotus

Yengeç: Gül

Aslan: Misk

Başak: Portakal

Terazi: Zambak

Akrep: Manolya

Yay: Yasemin

Oğlak: Lale

Kova: Menekşe

Balık: Sandal

Harika kokular içinde yaşamanız dileğiyle…

Işık’la kalın…