Medyumların öte dünya ile yani ölmüş kişilerin ruhları ile irtibat kurabildiği ve bu şekilde geleceğe yönelik kehanetlerde bulunduğuna inanılmaktadır. Bu kişiler ‘’zihinsel medyum’’ olarak adlandırılır. Ruhlar âlemi ile iletişim kurmaksınız bilinmeyenden haber verebilen kişiler de bulunmaktadır. Bu kişiler de sahip oldukları eşsiz yetenekleri ile ‘’fiziksel medyum’’ olarak anılmaktadır.

Günümüzde, Medyum özellikleri ile 6. His birbirine karıştırılmaktadır. Ancak ikisi çok ayrı alanlardır. Medyum aracı kişi konumundayken, 6.His, insanlara verilen sezgisel bir güçtür.

Medyumlar çeşitli şekillerde transa geçerek paranormal etkileşimlerde bulunabilirler. Bu durumun üç şekilde açığa çıktığı bilinmektedir. İlk durumda Medyum kontrolsüz bir şekilde, ne yaptığından habersiz olarak bağlantı kurar. İkinci durumda transa bilinçli bir şekilde geçer ve öncesinde bunun için hazırlıklarda bulunur. Son durum da ise, trans halinde olduğunun farkındalığına sahiptir ancak herhangi bir müdahalede bulunamaz. Transı kendi isteği ile sonlandıramaz.

Medyumluk, taşınması zor bir yetenektir ve bu yeteneğe sahip olan kişi asla negatif amaçlarla kullanmaması gerekir.

Tarihte bilinen ilk medyumlar olarak; 11 yaşında ki Kate Fox ve kardeşi 14 yaşında ki Margaretta gösterilmektedir. Kardeşlerin, daha önce evlerinde yaşamış olan birinin ruhu ile iletişime geçtiği ve onu huzura kavuşturduğu rivayetler arasındadır.

Geçmişten günümüze; birçok önemli kişi medyumların kehanetlerinden yararlanmış ve onlara saygı ile yaklaşmıştır.

Eşsiz yeteneklerini olumlu yönde kullanmak için sitemizde yer alan uzmanlarımız ile iletişim kurabilir ve merak ettiğiniz konularda onların profesyonel görüşlerine başvurabilirsiniz.