Melekler… Kimi inanca göre Doğa’nın ruhları, kimi inanca göre Yaratıcının yardımcıları… Nasıl tanımlanırsa tanımlansınlar onlar, biz insanlar için en yüce rehberlerdir… Yaratıcıya ya da Evrene ulaşabilmek için, ondan gelen mesajları anlayabilmemiz için bize hizmet etmekten hiç vazgeçmemiş Melekler… Yeter ki Onlara doğru şekilde ulaşabilelim. Çok zor değil inanın… İçinizdeki sevgiyi yükseltmeniz yeterli. Tek yolu, tek kanalı Sevgi. Herkese koşulsuz sevgi ile cevap verirler.

Onlar, bir noktada Yaratıcının armağanı. Bize sunduğu en değerli öğreticiler, eğiticiler, rehber ve dostlar…Kararsız, mutsuz, başarısız, ışıksız, yalnız, çaresiz yada tamamen derin bir yokluk içinde hissettiğimiz anlarda, başvurabileceğimiz en güvenilir dostlar. Her konuda soru sorabilir ve cevap alabilirsiniz. Saçma olduğunuzu düşündüğünüz konularda bile… Her birinin birer rengi mevcut, bu sizin onları zihninizde daha kolay canlandırabilmeniz için özellikle kendilerinin seçtiği renkler… İletişime geçmek istediğinizde bu renklere odaklanmak deneyiminizi kolaylaştıracağı gibi, yardımları sırasında aynı rengin çevrenizde belirdiğini de hissetmeniz mümkün… Tamam tamam… Biraz karışık geldiğini biliyorum. Ama adım adım okudukça çok daha net anlayacağız… Şimdi gelin, bu dostları biraz daha yakından tanıyalım ve kişisel iletişim deneyimlerimizi nasıl gerçekleştirebileceğimizi öğrenelim.

Önce Baş Melekler’den başlamak istiyorum.

Baş Melek Mikail… Büyük koruyucu melektir. Tüm meleklerin lideri olarak çağırılır pek çokları tarafından. Mikail, her bir ruhun geliş amacını ve tuttuğu yolu bilir. Bizlere, bu yolda, korkuyu, endişeyi, kaygıyı buna bağlı olarak da hissettiğimiz sıkışmışlık duygusunu yenmemiz için destek ve rehberlik eder. Mikail’in rengi mavidir. Mavi Lacivert, Turkuaz… Tüm mavi tonlarında çıkar karşımıza. Mikail’den her zaman, her konu ile ilgili olarak yardım isteyebiliriz.

Baş Melek Cebrail… Büyük haberci melektir. Görevi, özellikle iletişim kurma konusunda destek vermektir. Başarı, bolluk, bereket, zekâ, yaratıcılık… İlişkilerimizde anlaşılamadığımızı ya da anlayamadığımızı düşündüğümüzde bize desteğini her zaman dileyebiliriz. Rengi Altın rengi veya Sarı’dır. O’nu çağırdığınızda zambak kokusunu da hissedebilirsiniz.

Baş Melek Rafael ise Büyük Şifacıdır. Tüm rahatsızlıklar, fiziki ruhi… Hiç fark etmez, her türlü şifa dileğinizde Rafael sizi bekliyor olacaktır. Algı kapılarımızı açar, negatif düşünceleri uzaklaştırıp huzurun içinize dolması için görevlendirilmiştir. Rengi, Zümrüt Yeşilidir. Geldiğinde nane gibi yahut okaliptüs kokusu gibi ferah bir koku hissedersiniz.

Baş Melek Uriel, Işık getirir… Özellikle çözüm aradığımız, sorunların üstesinden gelemediğimiz, bir ışığa ihtiyacınız olduğu zamanlarda sizi netliğe kavuşturacak ve karar vermenizde size yardımcı olacaktır. Korkuyu, kaygıyı ve özellikle suçluluk duygusunu yok eder. Parlak Gümüş Renginde belirir çevremizde. Sağ omzumuzda belirir.

Baş Melek Zadkiel ise, adalet istediğinizde, bakış açımızı genişletmemiz gerektiğinde yardımını isteyebiliriz. Güçlenme, yenilenme ve anlayış konularında hemen yanı başımızda mor bir ışıkla belirir.

Baş Melek Ariel bize cesareti sunar. Korkularımızla ve kaygılarımızla başa çıkmak zorunda olduğumuzda, cesaret gerektiren konulardan hemen önce O’ndan yardım isteyebiliriz…

Baş Melek Jofiel ise bize bilgeliği, sanatsal güzelliği ve dengeyi getirir… Rengi kopkoyu bir pembedir.

Melek olarak yaratılmış Baş Meleklerin dışında, kadim zamanlardan beri bilindiği üzere, usta ruhlar adıyla andığımız, sonradan melek katına yükseltilmiş iki tane daha Baş Meleğimiz vardır… Bu isimler İslam inancında da yeri çok değerli olan Hz. İdris ve İlyas peygamberlerdir. Bu iki isim, üstün kimlikleri sayesinde yaratıcının katında dünyevi görevleri bittikten sonra bile dünyada insanlara yardım için görevlendirilmiş melek olarak konumlanmışlardır.

Tüm bunların dışında birçok görevli melek var elbette… Sayısız ve hatta sürekli yenilerini tanıdığımız… Ancak burada sanırım Baş Melekler sizin ilk deneyimlerinizde en çok yardımcı olacak olanlardır. Gelelim meleklere nasıl başvurabiliriz.

Öncelikle rahat olduğunuz bir ortamda kendi içinize odaklanabileceğiniz bir mekân seçmeniz sizin için en doğrusu olacaktır. Ancak bazen çok ani ve zor durumlarda acil çağrılar gerektiğinde böyle bir mekân bulmak mümkün olmayabilir. Bu noktada sadece bir süre gözlerinizi kapatıp ellerinizi kalbinize koyup odaklanmaya çalışmanızı öneririm. Sorunun kaynağına odaklanıp, ihtiyacınıza bağlı olarak, hangi meleği çağıracağınıza karar verdikten sonra O’nun adını tekrarlayın… Yaratıcının izniyle Meleğin size yardım etmesini dileyin. Özellikle yardım istediğiniz konuyu tekrarlayın. Örneğin: ‘Yaratıcının izniyle, Baş Melek Rafael’den şifa istiyorum. Şu anda yaşadığım ruhsal sıkıntı için bana şifanı gönder’ diyebilirsiniz. Yardım isteğinizi net bir dille dile getirmelisiniz. Sonrasında meleğin kendisine ait renge odaklanmalısınız. Şifa demiştik, bu noktada yeşil bir ışığın tam başınızın üstünden tüm vücudunuza yayıldığını hayal edin. Özellikle şifalanmak istediğiniz bölgede daha yoğun olarak dolaştığını hayal edin ve sürekli olarak çağrınızı dileğinizi tekrarlayın. Bazen uyku haline bile geçebilirsiniz şayet rahat bir ortamdaysanız. İlk zamanlarda odaklanma konusunda yetersiz hissedebilirsiniz, siz böyle hissedersiniz Onlar ilk çağrınızda zaten gelmişlerdir bile. Sadece Onları en güzel biçimde algılayabilmeniz ve fark edebilmeniz biraz zaman alabilir. Ancak bu konuda başarısızlık diye bir nokta yoktur. Odaklanmanız bittiğinde, siz bittiğini hissettiğinizde teşekkür etmeyi lütfen unutmayın. ‘Bana şifa verdiğin ve bana rehberlik ettiğin için sana teşekkür ederim Rafael’

Bu kadar kolay mı yani? Diye sorduğunuzu duyuyorum ama inanın bana bu kadar kolay… Çünkü iletişim, siz ve melekler arasında tamamen özel bir durumdur. Elbette ki eğitim alabilirsiniz bu konuda, eğitimler size çeşitli meditasyon yöntemlerini göstermekte ve diğer deneyimlerden haberdar olabilmenizi sağlamaktadır. Ben şahsen eğitimlerin çok yararlı olduğunu düşünüyorum. Ancak aynı zamanda da gerekli olmadığını…