’Rüya görmek’’ insanların var olduğu zamandan bu yana büyük bir sır olarak kalmış ve merak edilmiştir. Uyku ve rüyalar hakkında çeşitli araştırmalar yapılmıştır ve bu çalışmalar hala devam etmektedir. Ancak; geçici, yarım bir ölüm hali olarak düşünülen bu fiziksel davranışın gizemi hala çözülebilmiş değildir.

Ruhbilimci Doktor Sigmund Freud’a göre rüyalar; insanların bilinçaltında kalan, bastırılmış duygu ve isteklerin ortaya çıkış biçimiyken ilk çağda yaşamış insanların inancı çok farklıdır. Rüyalar Tanrı’nın insanlığa armağanıdır. İyi işler yapanlar güzel rüyalar görürken, Tanrı’yı kızdıranlar kâbuslar görerek cezalandırılmaktadır. Her iki durumda da rüyaların insan hayatına dair işaretler taşıdığına inanılır. Bu işaretler döneminin kâhinleri ve ilim sahibi insanlarınca yorumlanmış ve adeta bir şifre gibi çözümlenmiştir. İlk çağların Rüya yorumu konusunda en çok isminden söz ettiren kavmi ise Babil’dir. Rüya yorumu sadece ilk çağlarda kalmayarak günümüzde çeşitli din ve inanışlarda da varlığını sürdürmektedir. Araplarda ve İslam inancında da Rüya Tabirlerinin önemli bir yeri vardır.

İşaretleri yorumlamada usta olan âlimlerin tespitleri doğrultusunda çeşitli kavramlar ve anlamları ön plana çıkarak belirginleşmiştir. Bunların bir araya getirilmesi ile Rüya Tabirleri kitapları oluşturulmuştur.

İyi bir Rüya Tabircisi; maddenin ve maneviyatın sırlarına vakıf olmalıdır. Rüyalar herkese anlatılmamalı, sadece hayra yoracak, güvenilir kişilerin görüşlerine başvurulmalıdır. Bu son derece önemlidir. Sitemizde bulunan uzmanlar, rüya tabirleri konusunda çeşitli kaynakları incelemiş, işinin ehli kişilerdir.

Rüyalarınızdaki gizemi çözmek ve hayatınızın sırlarına vakıf olmak istiyorsanız; Rüyanızın hayırlara vesile olmasını diliyor ve sizleri bekliyoruz.