Bu ay içinde yaşayacağımız birden fazla Retro hareketleri bizleri her konuda, özellikle Satürn gerilemesi finansal anlamda hareketliliğe ve askıya aldığımız konuları tekrar günümüze taşımamıza vesile olacaktır. Bu süreç geçmişten ders alarak, hayatımızı yeniden düzenleme sürecidir. Hayatımızda geçen seneden bu yana yarım bıraktığımız işleri, nerelerde eksik kaldığımızı tespit edip, bu eksikleri tamamlamak için harekete geçeceğiz. Birçok konumuzu, görevlerimizi askıya almak isteyebiliriz fakat bu hiç akıllıca bir durum olmayacaktır. Katlanarak bize geri gelmesini engellemek için her şeyi yeri ve zamanında yapmaya dikkat etmeliyiz.

Nisan ayının son günlerinde yaşanan bu gerileme bizleri ruhsal olarak inişli çıkışlı ve bir o kadarda neşeli, manevi konularda inancımızın çoğalması konusunda etkili olacaktır. Özellikle geçmişte bıraktığımız borçlar, yatırımlar, tamamlamak zorunda olduğumuz evraklar la ilgili sorunları 5 gün öncesinden hissettirmeye başlayabilir.

Toprak grubundan olan burçlar; bu dönemde aşk hayatımızda sert çıkışlar ve bitişler gündemde olabilir. Toplum içinde yanlış anlaşılmalar söz konusu olacaktır. Toplu eylemlerden uzak durmalıyız.

Su grubundan olan burçlar; evimizde bizimle yaşayan evcil dostlarımızın bazı sorunları gündemde olabilir. Bunun yanı sıra bizim de sağlığımıza çok dikkat etmeliyiz. Basit gibi görünen rahatsızlıklarımızın iyileşme süresi biraz zaman alabilir.

Ateş grubundan olan burçlar; yaşanacak gezegen gerilemesinde özelikle aşk hayatımızda rutin ilerleyen duygular ve eylemler bizim için biraz sıkıcı gelebilir fakat şunu bilmeliyiz ki, bu durum ilişkimizi bitme noktasına getirmeyecektir.

Hava grubundan olan burçlar; evlilik planları yapıyorsak, bu dönemde tarihlerde ertelemeler yaşanabilir. Evli olanlar ise eşler arasında bazı konularda fikir çatışmaları gündemde olabilir. Finansal konularda ise gerilemeler yaşayabiliriz.

Satürn Retrosu' nun Burçlar Üzerindeki Etkileri;

KOÇ

Sevgili Koçlar; irademizin sınanacağı bir süreçtir. Hiçbir konuda kontrolümüzü kaybetmeden hareket etmeliyiz. Kilo almak, daha fazla para kazanmak ya da daha konforlu bir eve taşınmak isteyebiliriz ancak bu konuların bize getirisi ve götürüsü ne kadar olacağını iyice tartıp öyle hareket etmeliyiz. Kendimizi çok yakın hissettiğimiz insanlarla aramızda bazı sorunlar ortaya çıkabilir. Kıskançlık, rekabet, dedikodu gibi konularda bizi zorlayacaktır. Finansal konularda ise harcamalarımıza dikkat etmeliyiz.

BOĞA

Sevgili Boğalar; özellikle ikili ilişkilerde takıntılı davranışlar, kıskançlık, kendimizi değersiz hissetme ve devamlı bir çaresizlik duyguları hissedebiliriz. Sağlık olarak bakıldığında yediğimiz yiyeceklere ve içeceklere dikkat etmeliyiz. Karamsar düşüncelerimizden dolayı her konuda ön yargılı davranabiliriz. Özellikle mayıs ayının ilk haftası ilişkilerimizde detaylara odaklanmadan genel olarak bakış açımızın olmasından dolayı beklenmedik ayrılıklar söz konusu olabilir.

İKİZLER

Sevgili İkizler; hayatımızda bir türlü kurtulamadığımız bağımlılıklarımızdan sıyrılmak adına harekete geçebiliriz fakat başarılı olamayabiliriz. Bu dönemde irademiz biraz zayıf olabilir. Bizi üzen ya da kızdıran kişilere karşı da hakkımızı savunmakta başarısız olabiliriz. Güvendiğimiz insanlarla bağlarımız daha fazla güçlenecektir fakat sıradan arkadaşlıklar ve özel ilişkilerde ise bitişler gündemde olacaktır. İyimser olmaktan ve cömert olmaktan kaçınmamalıyız.

YENGEÇ

Sevgili Yengeçler; bu dönem iç dünyamıza geri dönüş yapmamıza sebep olmaktadır. İş alanlarında yaptığımız işlerden kazanç sağlamamız açısından biraz durağanlık yaşanabilir. Dünya görüşümüz, ön yargılı bakış açımız hakkında etrafımızdaki kişilere baskı yapmamalıyız. Düşüncelerimizin sadece bizi ilgilendirdiğini unutmayalım. Sağlığımıza dikkat edelim. Çocuk isteyenler için uygun bir dönemdir.

ASLAN

Sevgili Aslanlar; şans, fırsatlar, dini görüşler, aşk hayatının büyümesi ve şekillenmesi gibi konularda talihimiz açık olacaktır. Bu sene genel anlamda şansımız çok açıktır fakat her gerileme dönemlerinde hepimiz bu durumdan dolayı bazı zorluklar yaşayabiliyoruz fakat Aslan burçları her ne yaşarsa yaşasınlar, mutlaka bu süreçte bir çıkış yolu bulacaklardır. Geçmişten gelen tıkanıklıklarımız, bizi olumsuz etkileyen sinsi negatif enerjiler bu süreçte hızlı şekilde ruhumuzda ve bedenimizde gücünü azaltmaya başlayacaktır.

BAŞAK

Sevgili Başaklar; geçmiş dönemde verdiğimiz kararları hayata geçirebiliriz ancak yeni verilen kararları ertelememiz gerekmektedir. Özellikle iş hayatımızla ve finansal konularımızla ilgili konular için acele etmemek gerekmektedir. Yatırım yapmak için doğru bir zaman değildir. İkili ilişkilerde ise beraber alınan herhangi bir karar varsa, bu kararı bozacak bazı gerginlikler yaşanabilir ancak her ne kadar bu kararlar bozulsa da ilerleyen günlerde tekrar gündeme gelecektir.

TERAZİ

Sevgili Teraziler; bu dönemde geçtiğimiz ay başladığımız bazı atılımlarımızın cevap vermesini beklememiz yanlış olabilir. Attığımız adımlar doğru şekilde yapılmış olsa da bu gerileme de bazı aksaklıklar yaşanabilir. Söylemlerimiz yanlış anlaşılabilir, gereksiz dargınlıklar yaşanabilir. Finansal olarak gerileme dönemindeyiz ve bu yüzden aşırı harcamalardan uzak durmalıyız. Evde hiç aklımızda olmayan tadilat işleri gündeme gelebilir ya da evdeki diğer bireylerin şahsi harcamalarına destek vermek zorunda kalabiliriz.

AKREP

Sevgili Akrepler; bu dönemde sosyal çevremizde bazı değişiklikler yapacağız. Yakınımızda dost bildiğimiz insanlardan uzaklaşmak isteyebiliriz. Kendi iç dünyamıza dönüş yaşayacağız. Bu bizim için aslında bir dinlenme ve arınma dönemi gibi olacaktır. Çözüme kavuşturamadığımız bazı olaylarımızın kendiliğinden çözüme ulaşmaya başladığına şahit olacağız ve bu durum bizi oldukça mutlu edecektir. Harcamalarımızı en aza indirerek yapmakta fayda vardır.

YAY

Sevgili Yaylar; İş ve kariyer alanında üzerimize düşen görevleri zamanında ve çok dikkatli şekilde yerine getirme zamanıdır. Aksi takdirde beklenmedik gerginlikler yaşayabiliriz. İkili ilişkimizde karşı tarafla aramıza biraz mesafe koymak ve yalnız kalmak isteyebiliriz. Etrafımızda bizimle ilgili ileri geri konuşan bazı insanlarla yüzleşmeler yaşayabiliriz. Yakın bir dostumuzdan uzaklaşma kararı alabiliriz. Sosyal çevremizden bir kişi ile yakınlaşma yaşayabiliriz.

OĞLAK

Sevgili Oğlaklar; Burcumuzda gerçekleşecek olan Satürn gerilemesinde aile içinde yaşanan bazı tatsız olayları önemsiz gibi görsek te, ilerleyen günlerde bizi çok zorlayacaktır.  Çözüme ulaşmak için inatlaşmaktan, bencil tavırlar sergilemekten kaçınmalıyız. Finansal konularda şu an yaşadığımız durağanlık bir süre daha devam edecektir. Gergin ruh halimizden ötürü etrafımızdaki bazı insanları istemeden kırabiliriz. Daha sonra pişman olacağımız söylemlerden, tavırlardan uzak durmalıyız.

KOVA

Sevgili Kovalar; bu dönemde bizi sıkan ve gergin olmamıza neden olan tüm sorunlardan uzaklaşmak isteyebiliriz. İç dünyamıza dönüp sadece bizi ilgilendiren sosyal faaliyetler yapabiliriz. Kısa yolculuklar, turistik geziler, sanatsal aktiviteler bizi dinlendirecektir. Ortak yapılan işlerde sorunlarımız varsa çözüm bulacağız ancak önümüzdeki günlerde tekrar gündeme gelebilir, bu yüzden çözüm bulmak adına konuyu göz ardı etmemekte fayda vardır.

BALIK

Sevgili Kovalar; bu süreçte parasal konularda çok dikkatli olmalıyız. Beklenmedik gelişmelerin yanı sıra beklenmedik çöküşlerde yaşayabiliriz. Sadece paraya odaklı olduğumuz bu dönemde ek gelirler kazanmak için de adımlar atabiliriz. İş ve kariyer alanında, bulunduğumuz konumdan dolayı mutsuzluk yaşayabiliriz. Bu durumdan dolayı ani bir kararla iş değişikliği yapmak isteyebiliriz. Duygusal ruh halimiz bizi biraz yorabilir. Aslında mantıklı hareket etmek isteyebiliriz fakat buna duygularımız izin vermeyebilir.

Oğlak burcunda gerçekleşen Retro ile ilgili detaylı bilgi almak ve hayatınız üzerindeki etkilerini öğrenmek için uzmanlarımıza danışabilirsiniz.