Peki, bu doğal şifacıları nasıl seçmeliyiz? Nasıl kullanmalıyız ve nasıl arındırmalıyız?

Kimisine Ateş, kimisine Su en çok dokunmuş… Özelliklerini bırakmışlar… Birçok doğal taş özellikle negatif enerjiyi içine çekmesi ve dolayısıyla sizden uzak tutması ile ünlüdür. Ama her birinin etki ettiği belirli duygusal ve zihinsel alanlar da var. Doğal taşlarla ilgili her yerde farklı birçok bilgi mevcut, burada size en temel ve en doğru şekilde hem kullanım şekillerini hem saklama şekillerini ve hem de arındırma yollarını açıklamaya çalışacağım.

Taşların tene temas etmesi yahut sıklıkla avuçta tutulması gerekiyor. Bu, şifa enerjisinin akışını güçlendirebilmesi için çok önemli. Sorununuzu şifalandırmasını istediğiniz ya da genel olarak üzerinizde belli bir etkisini taşımak istediğiniz taşı seçerken bu noktaya dikkat etmenizi öneriyorum. Kolye ucu olarak satın aldığınız taşların doğru noktada durması gerekiyor. Boynumuzda iki kemiğin birleştiği, gırtlağın tam altında yer alan küçük çukurluğa denk gelmesi gerekiyor. Burası, EFT tekniklerinde, duygusal dengeyi arayış aşamasında üzerine vurduğumuz noktalardan biri. Aynı zamanda çakra merkezi ve tiroit bezleri ile ilişkili beden noktası. Taşınızın enerjisini tam olarak hissedebilmek adına bu noktaya temas etmesine özen gösterin. Ancak elbette ki bazı insanlar taşlarının görünmesini istemeyebilirler. Eğer böyle bir kaygınız varsa, taşın ipini biraz uzun tutmalı ve tam iki göğüs arasına temas etmesine özen göstermelisiniz. Burası hem çakra bölgesi hem de yine bir EFT noktasıdır. Farz edelim ki kolye değil bileklik olarak tercih ediyorsunuz. Bu sefer kesinlikle bileklik ipinizin hafif bol olmasını ve taşın bileğinizin çevresinde olabilecek her noktaya temas etmesini sağlamalısınız. Arada bir de avucunuzun içinde tutmayı ihmal etmeyin. Tüm bunlar kolay ancak en zoru yüzük olarak kullanmak… Şifalı taşların yerleştirildiği yüzük kabının, yani yüzüğün metal kısmının iç tarafı, tene değen noktası boş olmalıdır. Böylece taşınız, parmağınıza içten temas eder. En uygun parmak sol yüzük parmağı yahut sağ yüzük parmağıdır. Fakat kişisel seçiminize göre değiştirebilirsiniz, teninize değsin yeter.

Kullanım noktalarının dışında en önemlisi taşınızı nasıl arındıracağınız konusu. Çünkü size ulaşana kadar pek çok elin ve dolayısıyla enerjinin değdiği bu taşların size yarar sağlaması için arındırılması şart… Pek çok yerde tuz, su ve toprak bileşeninden bahsedilmekte fakat sırası çok önemli. Aldığınız taşı önce bir toprağa gömmelisiniz. Bu enerjiyi sıfırlamanın ilk yoludur. Üzerinden bir tam gece geçene kadar bekletmelisiniz. Mesela, akşam 6 gibi koyduğunuz taşınızı, sabah gün ışığında çıkartmalısınız. Bu noktada taşınız sizden önce aldığı tüm enerjilerden arınmış olacaktır. İkinci aşama ise tuzlu su içinde bekletme aşaması. Bu aşama uzun süreli olmak zorunda değil. Tuz, taşınızın kendi enerjisini size aktarmasını hızlandırması için gerekli. Belki bir ya da iki saat bekletmeniz yeterli. Sonrasında kullanmaya başlayabilirsiniz. Sizden başka birinin dokunmasını çok önermiyorum. Ancak elbette bu olacaktır. Ve hemen korkmayın, her defasında bir gece boyunca arındırmak zorunda değilsiniz. Diyelim ki bir arkadaşınız taşınıza dokundu, bir iki saat toprakta ve bir iki saat tuzlu suda bekletmeniz yeterli. Fakat ya yüzükler… Bu hepimizin en çok sıkıntı yaşadığı durum… Çünkü sevdiklerimizle tokalaşıyor ve el ele tutuşuyoruz. Bu noktada çok fazla temas söz konusu oluyor. Ve evet… Yalan söylemeyeyim… Her akşam topraklama ve tuzlama yapmanız yerinde olacaktır. Bu nedenle, yüzük tercih ettiyseniz, evinizde iki küçük kabı sadece topraklama ve tuzlama için ayırabilirsiniz. Haftada bir yenilemek suretiyle… Şifalı taşları taşımak, korumak, kullanmak biraz meşakkatli gibi görünüyor değil mi?... Evet… Biraz öyle… Ama sağladıkları etkiye değer diye düşünüyorum… Taşların özelliklerine geçmeden son olarak belirtmek istediğim önemli bir konu daha var… Taşlarınızla birlikte kullanacağınız metaller ve ipler… Doğal taşlar, deri ip ve gümüş severler. Burası net. Altın kullanımını çok önermiyorum çünkü zaten altın başlı başına şifalı bir element içeriyor. Ama elbette mecbur olunan durumlar olabilir… Mesela güzel bir hediye… Bu şekilde de kullanabilirsiniz elbette ancak siz seçeceksiniz gümüş ya da deri ip tercih edin derim ben…

Şimdi isterseniz hangi taşın hangi enerjiyi aktivite ettiğini ve hangi sorunlara şifa sağladığını birlikte görelim…

Akik: Şifa veren, iyileştirici özelliği yoğun olan ve koruyucu enerji taşıyan bir taştır. Motivasyonu arttırır. Tespihlerde seçilmesinin nedeni de budur aslında. Kan dolaşımını hızlandırdığı ve böylece kullanan kişinin enerjik hissettiği kanıtlanmıştır.

Ametist: En önemli özelliği negatif enerjiyi içine hapsedebilmesi ve dışarıda gezmesini engellemesidir. Bu denli güzel ve gösterişli bir taşın kullanılması da arındırılması da çok önemlidir. Şifanın dışında daha çok temizleme üzerinde çalıştığından sıklıkla arındırılması, haftada bir topraklama ve tuzlama işleminin yapılması gereklidir. Bağışıklık sistemi üzerinde olumlu etkisi vardır. Bağımlılıklardan kurtulmak isteyenler için taşınmasını öneriyorum.

Amber ya da Kehribar: Bu taş doğrudan şans üzerinde etkilidir. Açıkça söylemeliyim ki şans taşı olarak anabilirim. Çok güçlü bir frekansı vardır. Nefes sorunlarını çözmeye dayalı enerji taşımaktadır. Kehribar taşlarının birçoğunda küçük hayvan fosillerine rastlamanız hiç şaşırtıcı değildir. Çünkü bu taş aslında ağaçların bize armağanı… Çam ağaçlarının reçinelerinin taşlaşması ile oluştuğundan buradaki bazı küçük misafirler sonsuz hayat ile ödüllendirilmiş, fosil olarak yaşamaya devam etmektedirler.

Ay Taşı: Kadim dünyadan bu yana, ay taşının Ay’ın enerjisini taşıdığına inanılmış, dolayısıyla bereket ve feminen enerjiler üzerinde etkili olduğu düşünülüştür. Taşın en belirgin etkisi psişik güçlerin artmasını ve özellikle duru görünün yükselmesini sağlamasıdır. Korunma ve temizlenme enerjisi yayar.

Kaplan Gözü: Nazara karşı koruyucu olduğu bilinen bu taşın en önemli özelliği içinde demir elementini taşıyor olmasıdır. Bu da maskülen bir enerji yaymasını sağlar. Bağımsızlık duygusunun ve yaratıcılığın artmasına yardımcı olur. Sindirim sistemi üzerinde olumlu etkisi olduğuna kadim zamanlardan beri inanılmıştır.

Mercan: Suların bize armağanıdır. Organik bileşenlerden oluşması onun enerjisinin daha da güçlü olmasını sağlar. Karar verebilme duygusunu destekler. Depresif düşünceleri uzaklaştırır ve iç dünyada dengenin sağlanmasına yardımcı olur. Kalp sorunlarında ve kan dolaşımı sıkıntılarında şifacı yardımcı olarak kullanılmıştır.

Oniks: Antik dünyada sıklıkla kullanımına tanık olduğumuz bu taş aslında doğada mat gri olarak bulunur. Elimizde gerçek siyah ve parlak hali onun işlem görmüş halidir. En önemli etkisi geçmişe saplanıp kalma durumlarında geleceğe odaklanılmasına yardımcı etkisidir. Cinsel hayat için çok olumlu olmasa da (isteğin azalmasına neden olabilir) ilişkilerdeki dengeli iletişime ilişkin olumlu bir enerjisi vardır. İletişimdeki yüksek etkisi, bu taşın dini ve litürjik objelerde kullanılmasına neden olmuştur.

Turkuaz: Aldığı isim hem renginden hem de Türk atalarımızdan miras olmasından dolayıdır. Kadim Türkler tarafından özellikle nazara karşı ve negatif enerjilerin yok edilmesinde kullanılmıştır. Kaygıları giderici ve yüksek oranda şans enerjisi sayesinde özellikle yeni evli çiftlere armağan olarak verilir.

Kuvars: Kuvvetin ve gizli gücün sembolü olan kuvars, doğada kristal şeklinde bulunur. Pek çok mineralin bileşeni olan bu taşın en önemli özeliği yoğun şifa gücü ve öngörü yeteneğinin güçlenmesidir. Birçok spritüalist bir kuvars kristalini göğüslerinde taşırlar ki bazıları da bu taşı sarkaç olarak kullanırlar. Manyetik alanları belirlemekte ve bu manyetizmanın gücünü kullanmada etkilidir. Bu manyetik alan bilimsel olabileceği gibi enerjisel de olabilir. Bu nedenle, öngörü seansları sırasında bu taştan yararlanılır. Enerjileri çok üst frekansta etkilediği için her hafta mutlaka arındırılmalıdır.

Akuamarin: Yaratıcı gücün yükselmesini sağlar. Bereket ve uyum enerjisi sayesinde olayları doğru değerlendirmenize yardımcı olur. Uğur taşı olarak da anılan bu yüksek enerjili taş denizlerin bize armağanı olan diğer bir taştır.

Yukarıda kolaylıkla ulaşabileceğiniz en temel taşların özelliklerini sıralamaya özen gösterdim. Ama elbette ki bunlardan başka birçokları daha var… Doğada şifa etkisinin kanıtlandığı yaklaşık 34 temel taş mevcut fakat her birine günlük yaşantımızda ulaşabilmemiz çok mümkün değil. Şimdi isterseniz burçlarımıza göre hangi taşların enerjilerinin bize iyi gelebileceğine bir bakalım…

Koç Burcu için: Akik                                                   Terazi Burcu İçin: Mercan

Boğa Burcu için: Oniks                                              Akrep Burcu için: Turkuaz

İkizler Burcu için: Ametist                                          Yay Burcu için: Kaplan Gözü

Yengeç Burcu için: Kuvars                                        Oğlak Burcu için: Kehribar

Aslan Burcu için: Ay Taşı                                          Kova Burcu için: Ametist

Başak Burcu için: Kaplan Gözü                                Balık Burcu için: Akuamarin

Burçlara göre taşları ayırmak aslında benim çok önerdiğim bir durum değil ancak bilmek istersiniz diye sadeleştirerek yazmak istedim…

Doğa bize her neye ihtiyacımız varsa vermeye hazır… her sene yeniden doğan, kömürden hayat yaratan ve hiç aksamaz bir devinimde, karşılık istemeksizin bize her sene tekrar gülümser… O’nun verdiklerini sevgiyle kucaklayalım ve aydınlığından yararlanalım…

Şifa ile çevrelenmeniz dileğiyle… Işık’la kalın…