İlk önce sağlık durumumuz, tansiyon, kilo, boy ölçülerek ne kadar kilo vermemiz gerektiği saptanarak yapılan diyetler her zaman daha sağlıklıdır ancak burçların diyet döneminde karakter yapısı da büyük ölçüde önem kazanmaktadır.  

Doğum haritamızda gezegenlerin yerleşme şekli diyet konusunda bizi yönlendirebilir fakat özellikle Jüpiter gezegeni 1. evimizde bulunuyorsa, kilo almaya müsait olabiliriz ve diyet yapmamız çok zor olabilir. Eğer Satürn gezegeni 1. Evimizde ise tam tersi olarak hayatımız boyunca kilomuzu istediğimiz limitte tutabilecek yapıda olacağız. Bu nedenle diyet ile ilgili verilen önerilere tabi ki uymak gerekir ancak doğum haritamızda doğduğumuzda 6. ve 1. evimizde hangi burcun olduğu ve gezegenlerin olduğunu bilmek gerekmektedir. Haritada ki 6. Ve 1. Ev genel sağlık sorunlarımız, bedenimiz, egzersiz, form da kalmak gibi konuları yönetmektedir.

Dolunay zamanlarını diyet yapmak her daim bize olumlu sonuçlar vermektedir. Bunun nedeni ise Ay tam Ay olmuştur yani büyümüştür ve bundan sonraki 14 günlük süreçte de küçülmeye başlamaktadır. Bu durumda bizim diyet yapmamızda önemli bir faktördür. Biliyoruz ki Dolunay istemediklerimizden kurtulma sürecidir fakat bazı burçlar istikrarsız olsa da genel anlamda bu dönemde başlanan diyetle oldukça fayda sağlamaktadır. Kısacası Ay döngülerini takip ederek yapacağımız diyetlerden olumlu sonuçlar alabiliriz.

SU GRUBUNDAN OLAN BURÇLARIN DİYET YÖNTEMLERİ;

YENGEÇ

Sevgili Yengeçler; yönetici gezegeni ay olan Yengeçler duygusal yapısı nedeni ile üzüldüğünde, sıkıldığında, kendini çaresiz hissettiğinde kendini yemeğe verebilen bir burçtur. Kendine bu konuda zarar vermekten asla çekinmezler. Yengeç burçlarının genel olarak mideleri hassastır ve bu yüzden kalsiyuma çok daha fazla ihtiyaç duyarlar. En çok sevdikleri yiyecekler ise nişastalı besinler, şekerli ve tuzlu yiyeceklerdir. Bu şekilde yanlış beslendikleri sürece yaptıkları diyetten olumlu sonuç alamazlar. Her şeyden önce tuzu ve şekeri tamamen hayatından çıkarmalıdır.  Daha çok tahıllı besinler, yeşil sebzeler ve özellikle süt, yoğurt, peynir gibi besinlere ağırlık vererek diyet yapılmalıdır. Bol su içmek ise metabolizmayı çalıştırmada büyük etkendir.

AKREP

Sevgili Akrepler; Akrep burcunu Plüton ve Mars yönetmektedir. Bu durumdan dolayı güçlü bir yapıya sahiptir, görsel olarak kendine de özen göstermekten asla sakınmazlar. Fit bir vücuda sahip olmak ve bunun yanı sıra da sağlıklı olmayı önemseyen Akrepler düzenli ve sağlıklı beslendikleri sürece sinir sistemleri de düzenli çalışır ve gergin ruh halleri ortadan kalkar. Acıktığı zaman kendini aşırı sinirli hisseden Akrepler az yemeyi kendilerine alışkanlık haline getirebilirler. Yönetici gezegenlerinden ötürü genel olarak ideal kiloda olabilirler fakat 40 yaşından sonra bu durum değişebilir. Yağ oranı genellikle basen ve göbek kısmında birikme eğilimi olan Akrepler Ay’ın büyüme döneminde iştahları artabilir ve karbonhidrata eğilim olabilir. Diyet yaparken özellikle sulu yiyecekler, yağsız besinler, tahıllı ürünler, balık, yağsız et, bol meyve, özellikle avokado, yeşil sebzeler ile beslenerek sağlıklı bir diyet uygulayabilirler.

BALIK

Sevgili Balıklar; yönetici gezegenleri Neptün ve Jüpiter olan Balık burçları yemek yemekten aşırı derecede haz duyan bir burç olduğundan dolayı kilo alıp vermeye müsait bir yapıları vardır. Gergin, üzgün ve depresif olduğunda kendini yemeğe adayan Balıklar çok sıkı bir diyet uygulamakta zorlanabilirler. Vücutları en çok demir ve fosfat ihtiyacı duymaktadır. Bunu göz önünde bulundurarak diyet yapmakta fayda vardır çünkü özellikle demir eksikliğinden dolayı tansiyon problemleri yaşayabilirler. Diyet yaparken olmazsa olmazlar arasında mutlaka maydanoz, balık, karaciğer, dalak ve yağsız sığır eti olmalıdır. Bunun dışında sebze ve meyve ağırlıklı, baharatsız ve az tuzlu sulu yemekler tercih edilmelidir. Diyet süresince bol su tüketmek zorundayız çünkü vücudumuz su tutabilir ve buda ödem oluşmasına sebep olacaktır.