Bunun farkında olan bilim insanları, bilinçaltına yönelerek beş duyu organının dışına çıkmayı denemiş ve araştırmalarını bu doğrultuda şekillendirmiştir.

Telepati, canlıların bilinen duyu organlarının dışında iletişim kurabilme ve olayları tahmin edebilme yeteneği olarak bilinir. Parapsikolojinin araştırma alanları içerisinde bulunan bu yetenek bazı bireylerde kendiliğinden ortaya çıkmaktadır. Görünenin dışındakileri görebilme ve bilinen çizginin dışına çıkabilme oldukça ender görülen bir yetenektir. Yeteneği olan insanlar hiçbir şekilde aracı kullanmadan karşılarında bulunan kişilerin aklından geçenleri bilebilir ya da kendilerinin dâhil olmadıkları olayları tahmin edebilirler. Bu yeteneğin ne şekillerde ortaya çıktığı, nasıl kullanıldığı ve nasıl geliştirildiği büyük bir gizem konusudur. Günümüzde de telepati ile ilgili araştırmalar ve çalışmalar devam etmektedir. Bu yöntem popüler kültür içerisinde geleceği tahmin etme ve kehanette bulunma sanatı olarak kullanılmaktadır.

Telepatinin gerçekleşebilmesi için en az iki kişinin varlığına ihtiyaç duyulduğu bilinmektedir. Ancak bazı ilkel kabilelerin ve grupların bu yeteneği toplu olarak kullanabildiği yani birbirleri ile iletişim kurabilmek için bilinen duyu organlarından farklı bir sistem geliştirdikleri bilinmektedir.

Gizli ilimler içerisinde yer alan bu yetenek, geçmişten günümüze kadar varlığını sürdürmüş, çeşitli şekillerde ve isimlerde gizemli tarihteki yerini almıştır. Durugörü ya da duyu dışı görü gibi kavramlar yine telepati başlığı altında kullanılmışlardır. Bu yeteneğini kullanabilen kişiler, bulundukları çevre tarafından farklı bir yere konulmakta ve değer görmektedir. Keramet sahibi kişiler olarak bilinen bu kişilerin çevrelerinde ki insanlara yardımlarda bulunmak için yeteneklerini kullandıkları gayri resmi tarihe düşülen notlar arasındadır.

Günümüz koşullarında, var olan yeteneklerin köreldiği ve artık çoğu kişinin bu tarz yeteneklerinin kullanılmadığı bilinen bir gerçektir. Sitemizde bulunan uzman kişiler sahip oldukları yetenekler üzerinde yoğunlaşmış, kendilerini geliştirmiş bireylerden oluşmaktadır.

Ne düşündüğünü merak ettiğiniz ya da ‘’aklından ne geçiyor bir bilebilsem her şey çok daha kolay olurdu’’ dediğiniz kişiler varsa doğru adrestesiniz.