Bildiğimiz gibi Ay döngüleri Yeni ay, Dolunay, Son dördün ve karanlık ay diye 4 evreye ayırmaktayız. Özellikle Yeni ay ve Dolunay zamanlarında hayatımıza çekmek istediğimiz ya da kurtulmak istediğimiz konuları ve kişileri ele almaktayız.

Genel olarak burçların hangi alanlar üzerinde çalışması gerektiği hakkında bilgiyi aşağıda sizlerle paylaşmaktayım.

Yeni ay döneminde; Özellikle hayatımıza istediğimiz her olayı gidişatını belirleyebiliriz. Olmasını istediklerimizi yazarak, dua ederek ya da ruhumuzu arındırıcı çalışmalar yaparak, aradaki frekansı harekete geçirebiliriz. Hayatımıza yenilikleri almamız için ilk önce bedenimizi ve ruhumuzu temizlememiz gerekmektedir. Dinlendirici ve çakralarımızı açma konusunda etkili müzikler dinlemeliyiz.

Dolunay döneminde; Ayın en olgun olduğu 2 günlük zaman dilimidir. Bu dönemde enerjimiz çok fazla olacaktır ve bu yüzden de yaşam alanımızı ilgilendiren herhangi bir konu üzerinde çalışmalar yapabiliriz. Bu çalışmaları yaparken genellikle olmasını istemediğimiz konu üzerine yoğunlaşarak çalışmalıyız. Dolunay döngüsü kurtulma ve hayatımızdan çıkarma dönemidir.

Son Dördün ve Karanlık Ay döneminde; Son dördün Dolunay döneminden çıktığı 13 günlük zaman dilimidir. Karanlık Ay ise Ayın tam karanlık olduğu dönemdir. Bu dönemlerde özellikle hastalıklar, ayrılıklar konusuna yoğunlaşabiliriz.

NOT; Bütün burçlar son dördün ve karanlık Ay dönemlerinde özellikle bu konulara yönelmelidir çünkü hastalıklar ve kötü alışkanlıklardan kurtulmak için yapılan çalışmalar bu dönemde etkili olmaktadır.

TOPRAK GRUBUNDAN OLAN BURÇLARA GÖRE NİYET VE ARINMA ÇALIŞMALARI

Her burç kendi karakterini taşımaktadır ve Ayın herhangi bir evresinde o burcun karakteri ortaya çıkmaktadır. Kimimize negatif bazı olaylar sunsa da, bazılarımıza da pozitif sonuçlar doğurmaktadır. Bunun en büyük sebebi, burçların kendi alanlarında oluşturdukları etkileşimlerdir. Toprak grubundan olan burçların Ay döngülerinde yapması gereken çalışmaları ele aldığımızda hangi burç hangi konu üzerine yoğunlaşmalıdır?

BOĞA; Yeni ay döneminde ev almak, var olan evi satmak, beklenen parayı değerlendirme konularına ve özellikle aşk hayatına dair çalışmalar yapıp niyet edebilirler. Bu durum özellikle yalnız olan Boğaları daha fazla ilgilendirmektedir. Yapacağımız çalışmaları yani kâğıt üzerine yazdığımız dileklerimizi toprağa gömebilir, akan suya bırakabiliriz. Bu dönemlerde mor rengi tercih etmek doğru seçim olacaktır. Dolunay dönemlerinde, özellikle yakın çevremizde, hayatımızda istemediğimiz kişiler adına çalışmalar yapabiliriz ancak yeni bir ilişkiye başlamak için doğru bir zaman değildir. Hayatımıza istemediğimiz kişinin fotoğrafını aynanın karşısına koyarak, beyaz mum yakılmalıdır. 

BAŞAK; Yeni ay döneminde evlilik, aşk hayatının iyileşmesi, evdeki huzur ve finansal konular adına çalışmalar yapmaları gerekmektedir. Bu dönemde suya kodlama da yapmak çok etkili olacaktır. Toprak grubundan olduğundan dolayı toprağı besleyen suyun gücünden faydalanmak doğru bir seçim olacaktır. Bu dönemde 21 gün boyunca negatif kayıtları silme de etkili müzikler dinleyebilirler. Evdeki bereketi arttırmak için de evin kapısına sarımsak asabilirler. Dolunay döneminde ise, kırgınlıklardan kurtulmak, kızgın ve kırgın olduğumuz kişilerden arınmak için çalışmalar yapmalıyız. Bu dönemde mümkün olduğunca söylemlerimize dikkat etmeliyiz ve ufak tefek kazalara karşı temkinli olmalıyız. Kâğıdın üzerine istemediğimiz her şeyi yazıp yakabiliriz ve bu kâğıdın küllerini akan suya bırakmalıyız. Bunun yanı sıra evde beyaz mum yakmakta evdeki enerjiyi yükseltecektir. Yeşil ve turkuaz renklerini bu dönemlerde daha fazla kullanmalıyız.

OĞLAK; Yeni ay dönemlerinde özellikle işimizle istediğimiz olumlu gelişmeler adına çalışmalar yapabiliriz. Aile ile ilgili konular da bizim için önemlidir ve evdeki huzur, iç dünyamızdaki huzur için bol bol niyet edip, çalışmalar yapabiliriz. Finansal konularda ise Yeni ay döneminde hep şanslıyız. Dileklerimizi suya okuyarak suyu içmeliyiz ve kısa süre içinde sadaka vermeli ya da sokak hayvanlarına su, ekmek vermeliyiz. Dolunay dönemlerinde ise, gizli düşmanlıklar ortaya çıkabilir ve bu kişilerden kurtulmak, enerjimizi yükseltmek için çalışmalar yapabiliriz. Bizlerde kâğıda niyetlerimizi yazdıktan sonra kâğıdı pencerenin dışına küllerini üfleyerek evden dışarıya negatif enerjileri çıkarabiliriz. Evde soğan kabuğu yakmakta negatif enerjileri uzaklaştıracaktır. Koyu mavi ve lacivert renklerini bu dönemlerde tercih edebiliriz.